x

Završena takmičenja Svetskog kupa raketnih modelara

Šest medalja u pet klasa - finalni je skor naših takmičara u Svetskom kupu za raketne modelare. U okviru Svetskog kupa održano je ukupno 22 takmičenja u toku ove godine i nakon poslednjeg takmičenja "Ljubljana kupa", iskristalisali su se konačni plasmani.

U klasi S4A (raketoplani) od 282 takmičara, najbolji je bio Živan Josipović iz Aerokluba "Zemun" i time potvrdio prvo mesto koje je suvereno čuvao tokom čeitave godine. Drugo mesto osvojio je Radojica Katanić iz AK "Sremska Mitrovica", a na šestoj poziciji je Zoran Katanić iz AK "Sremska Mitrovica".

Prva dva mesta u klasi S6A (rakete sa trakom) zauzimaju isti takmičari kao i u klasi S4A, s tim što je Radojica Katanić na prvoj poziciji, a na drugoj Živan Josipović. Četvrto mesto deli Vladimir Čipčić iz AK "Kikinda" sa takmičarem iz Slovenije Marjanom Jenkom. Inače, u ovoj klasi učestvovao je rekordan broj sportista, ukupno 383.

U klasi S7 (makete) naš najbolje plasirani sportista bio je Miroslav Stančević iz AK "Stara Pazova", koji je zauzeo drugu poziciju. Iza njega, na petom mestu je Živan Josipović, na šestom Miodrag Čipčić i na sedmom Vladimir Čipčić. Treće mesto u klasi S8E/P (raketoplani) zauzeo je Vladimir Čipčić. U klasi S9A (žirokopteri) Zoran Kataniać osvojio je četvrto mesto od ukupno 317 sportista.

Kada se sumiraju rezultati tokom čitave godine, naši sportisti su bili vrlo uspešni osvojivši šest od ukupno 15 vodećih mesta u pet klasa, što predstavlja 40% svih nagrada.
Datum: 25.10.2011. Autor: Svetlana Dragičević

PROČITAJTE JOŠ...