Takmičenja za nove državne prvake

 
 
Modelari će ovog vikenda imati priliku da se nadmeću na dva državna prvenstva u organizaciji Vazduhoplovnog saveza Srbije. Na sportskom aerodromu Lisičji Jarak će se 14. i 15. jula održati državno prvenstvo u raketnom modelarstvu, dok će se na drugoj strani Beograda, u Hali 1 Beogradskog sajma, vazduhoplovni modelari takmičiti za državnog prvaka u kategoriji sobnih modela F1N.

Za najboljeg raketnog modelara u državi, sportisti će se takmičiti u u kategorijama S3A, S4A, S6A, S7, S8EP i S9A. Biće proglašeni pobednici u seniorskoj, juniorskoj i ekipnoj konkurenciji. U subotu 14. jula je svečano otvaranje takmičenja u 15h. Istog dana će se održati takmičenje u kategorijama S4A, S6A i S9A. Sledećeg dana, u nedelju, uslediće nastavak takmičenja u kategorijama S3A, S7 i S8E/P, sa proglašenjem pobednika u 17.30h. Naši raketni modelari postižu odlične rezultate na svetskom nivou u okviru svetskog kupa, gde zauzimaju sedam od 15 vodećih mesta, pa će ovo biti dobra prilika da svoj kvalitet potvrde i na domaćem terenu. Paralelno sa državnim prvenstvom će biti održan i Beograd kup, 18. po redu takmičenje u svetskom kupu. Neposredni organizator takmičenja je Aeroklub "Franjo Kluz" iz Zemuna.

U subotu 14. jula na Beogradskom sajmu će se održati državno prvenstvo u vazduhoplovnom modelarstvu i takmičenje "Free flyer trophy" u kategoriji F1N. Neposredni organizator je AK "Free Flyer" iz Beograda. Za titulu najboljeg će se boriti i seniori i juniori. Prošlogodišnji državni prvaci u ovoj klasi bili su senior Stefan Pavelka iz AK "Modelar" iz Beograda i junior Damjan Mirković iz AK "Nova Pazova". U ekipnom plasmanu, najbolji je bio AK "Free Flyer" iz Beograda.

Modeli kategorije F1N su jednostavni modeli bez pogona koji se bacaju rukom u zatvorenom prostoru tj. sportskim halama. Ova veoma zabavna kategorija je pre svega namenjena razvoju modelarskog podmladka, jer je vrlo zanimljiva mladjem uzrastu. Da podsetimo, na aerodromu Ečka kod Zrenjanina, u subotu 14. jula je i proglašenje pobednika 58. Državnog prvenstva u vazduhoplovnom jedriličarstvu, koje je trajalo od 4. jula. Naše sportiste očekuje zanimljiv vikend, nakon koga ćemo biti bogatiji za nekoliko novih državnih prvaka.
Datum: 12.07.2012. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...