Balkanski padobranski skok prijateljstva

U petak 22. maja, sa početkom u 14 časova,  na aerodromu Lisičiji Jarak, započeće manifestacija „Balkanski padobranski skok prijateljstva“ u čast 70 godina pobede nad fašizmom. 

Skoro stotinu padobranaca iz 13 zemalja, tokom tri dana, skakaće od jutra do mraka. Srpskim padobranskim veteranima ali i aktivnim padobrancima, pridružiće se kolege iz Rusije, Bugarske, V.Britanije, Francuske, Španije, Švajcarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Belgije i Makedonije. Između ostalih, učestvovaće i osvedočeni prijatelj srpskog naroda, nekadašnji vođa francuskih specijalaca, nosilac ordena „Svetog Save“ g-din pukovnik Žak Ogar.

Organizatori ovog skupa su paodbranski klub „Arhistratig“ iz Beograda i Vazduhoplovni savez Srbije uz pokroviteljstvo Ministarstva omladine i sporta, kao i veliku podršku Ministrastva unutrašnjih poslova, Ministarstva rada, zapošljavanja, socijalnih i boračkih pitanja, PK „Feniks“ i PK „Srebni zmaj“. Iz Ministarstva je najavljeno je da će g-din ministar Aleksandar Vulin svečano otvoriti manifestaciju. 

Padobranci će iskakati  sa visina od 1500-3000m iz dva aviona Cesne 206 i 182. Među veoma iskusnim padobrancima i instruktorima, skakaće i padobranski početnici, kojima će ovo biti svojevrsna prilika da prošire svoje znanje iz ovog atraktivnog vazduhoplovnog sporta. Uz solo skokove, padobranci će organizovati i tandem skokove za sve zainteresovane građane. Ulaz na aerodrom Lisičiji Jarak, biće slobodan.

Datum: 21.05.2015. Autor: Dušan Arsević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...