x

Balkanski padobranski skok prijateljstva

Balkanski padobranski skok prijateljstva
U petak 22. maja, sa početkom u 14 časova,  na aerodromu Lisičiji Jarak, započeće manifestacija „Balkanski padobranski skok prijateljstva“ u čast 70 godina pobede nad fašizmom. 

Skoro stotinu padobranaca iz 13 zemalja, tokom tri dana, skakaće od jutra do mraka. Srpskim padobranskim veteranima ali i aktivnim padobrancima, pridružiće se kolege iz Rusije, Bugarske, V.Britanije, Francuske, Španije, Švajcarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Belgije i Makedonije. Između ostalih, učestvovaće i osvedočeni prijatelj srpskog naroda, nekadašnji vođa francuskih specijalaca, nosilac ordena „Svetog Save“ g-din pukovnik Žak Ogar.

Organizatori ovog skupa su paodbranski klub „Arhistratig“ iz Beograda i Vazduhoplovni savez Srbije uz pokroviteljstvo Ministarstva omladine i sporta, kao i veliku podršku Ministrastva unutrašnjih poslova, Ministarstva rada, zapošljavanja, socijalnih i boračkih pitanja, PK „Feniks“ i PK „Srebni zmaj“. Iz Ministarstva je najavljeno je da će g-din ministar Aleksandar Vulin svečano otvoriti manifestaciju. 

Padobranci će iskakati  sa visina od 1500-3000m iz dva aviona Cesne 206 i 182. Među veoma iskusnim padobrancima i instruktorima, skakaće i padobranski početnici, kojima će ovo biti svojevrsna prilika da prošire svoje znanje iz ovog atraktivnog vazduhoplovnog sporta. Uz solo skokove, padobranci će organizovati i tandem skokove za sve zainteresovane građane. Ulaz na aerodrom Lisičiji Jarak, biće slobodan.

Datum: 21.05.2015. Autor: Dušan Arsević

PROČITAJTE JOŠ...