x

Nebeska trka iznad Vojvodine

Nebeska trka iznad Vojvodine
Vršac Open, prvo ovogodišnje paraglajding takmičenje u disciplini prelet i ujedno prvo kolo lige Srbije u preletu, održano je proteklog vikenda u Vršcu. Poslednjeg dana takmičenja trka je bila dugačka 46 kilometara, a letelo se u trouglu - na potezu od Vršačkih planina, do Plandišta, preko sela Mali Žam, pored Rumunske granice i nazad do Vršca.

Naš akutelni državni rekorder Željko Ovuka iz Kluba slobodnog letenja "Ares" iz Beograda osvojio je prvo mesto. Sa samo 34 sekunde zaostatka za njim, na drugu poziciju se plasirao Vladimir Bačanin iz istog kluba. Treće mesto je osvojio Dragan Martinović iz Paraglajding kluba "Sokolica". Oni su od početka trke zauzeli vodeće pozicije, da bi u poslednjih desetak kilometara poveo Željko Ovuka, i prvo mesto zadržao do samog kraja. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Sanja Ristić iz sportskog kluba "Fanatik" iz Valjeva, koja je u generalnom plasmanu bila četvrta.

Pored naših sportista, koji su rezultate upisali na tabelu za Ligu Srbije, u međunarodnom delu takmičenja učestvovali su i paraglajderisti iz Bosne i Hercegovine, Rumunije i Mađarske. Istovremeno je održan i paraglajding kamp koji finansira Ministarstvo omladine i sporta.
Datum: 11.06.2012. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...