BetWinner

Srbija dobila novog svetskog prvaka

Junior Dejan Stančević iz Aerokluba "Pegaz" iz Stare Pazove osvojio je prvo mesto na Svetskom prvenstvu vazduhoplovnih modelara u klasi F1E, koje je održano na Zlatiboru od 28. avgusta do 3. septembra 2011. godine.

U konkurenciji 20 juniora iz Rumunije, Nemačke, Poljske, Francuske, Italije, Slovačke, Česke i Srbije, Dejan Stančević je nakon maksimalnih razultata u pet turnusa, u "play offu" zauzeo prvu poziciju. Iza njega, na drugom mestu našao se junior Anca Andrei iz Rumunije i na trećem mestu Finke Nick iz Nemačke. Juniorska reprezentacija Srbije nastupila je u sastavu - Dejan Stančević, Stevan Babin i Nikola ĐorĐević. U ekipnom plasmanu osvojeno je četvrto mesto od osam reprezentacija koje su se takmičile.

Od 33 seniora ubedljivo najbolji je bio Slovak Ivan Treger sa maksimalnim rezultatom i time obnovio titulu svetskog šampiona iz 2009. godine. Na drugom i trećem mestu našli su se Poljaci Stanislaw Kubit i Wieslaw Dziuba. U ekipnom plasmanu najuspešnija je bila Poljska. Predstavnici Srbije Boško Laćimić, Stevan Mutić i Stevan Janović, zauzeli su šesto mesto od ukupno 12 ekipa koje su se takmičile.

Svetsko prvenstvo vazduhoplovnih modelara u klasi slobodnoletećih modela na magnetno upravljanje F1E na Zlatiboru, usledilo je nakon uspešno organizovanih "Zlatibor" i "Luxor" kupova od strane Vazduhoplovnog saveza Srbije i direktora takmičenja Nikole Borovca. Učešće su uzeli modelari iz Austrije, Češke, Poljske, Slovačke, Švajcarske, Engleske, Nemačke, Italije, Rumunije, Amerike, Francuske i Srbije.


Slobodnoleteći Modeli:
Slobodnoleteći modeli su najmasovnija grupacija. Oni lete slobodno na velikim površinama, bez ikakvog uticaja sa strane, a na takmičenjima se meri vreme leta u 7 startova. F1E - Modeli jedrilica sa magnetnim upravljanjem: Puštaju se sa uzvišenja iz ruke u slobodni let niz padinu. Smerom leta upravlja magnetni mehanizam koji takmičar podešava pre puštanja u let, a prema smeru vetra.
Datum: 07.09.2011. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...