x

Održan prvi međunarodni sajam Ekonomija sporta

Održan prvi međunarodni sajam Ekonomija sporta
08. decembar 2011 - Prvi međunarodni sajam Ekonomija sporta  odgovorio je, između ostalog, na tri ključna pitanja koji su potencijalni medijski i komercijali izvori finansiranja koje generiše sport, kakvi su investicioni modeli korporativnog sponzorstva postoje i koji su to infrastrukturni investicioni modeli u svetu.

O medijskim i komercijalnim izvorima prihoda govorili su kako predstavnici iz sveta sporta, tako i direktori uspešnih kompanija, turističkih organizacija i predstavnici medija, a sve u cilju ostvarivanja zajedničke uspešne saradnje. Neki od govornika su Zoran Laković, generalni sekretar FSS, Radomir Marković direktor Live E-TV Produkcije i Dejan Veselinov direktor Turističke organizacije Beograda.

Investicione modele korporativnog sponzorstva, kao i pod kojim uslovima se oni u svetu pojavljuju, objasnili su između ostalih i dr. Nebojša Čović predsednik KK Crvena Zvezda, Aleksandar Marković predsednik Upravnog odbora Elektroprivrede Srbije, Milica Stefanović direktorka za korporativni identitet, odnose sa javnošću i komunikacije Coca Cola Srbija i Crna Gora, kao i Jovica Jakovac izvršni partner Solidity Real Estate.

Panel infrastrukturnih investicionih modela okupio je veliki broj stručnjaka iz ove, ali i ostalih oblasti bliskih sportu i investicijama, pa su se kao govornici našli Majkl Devenport ambasador Velike Britanije u Srbiji, Rajan Rolands šef kancelarije za medije i kulturu Ambasade SAD u Srbiji, Dragan Nikolić predsednik Tigar A.D., Vojislav Radović generalni direktor Philips Srbija, Branislav Simović regionalni direktor MACE za jugoistočnu Evropu i Zagorka Petrović Zlatanović pomoćnik u Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije.

Nakon predstavljanja panela usledilo je svečano zatvaranje sajma i održan je koktel koji je okupio mnogobrojne zvanice iz sveta sporta, državne predstavnike, kao i predstavnike ambasada i uspešnih kompanija.

Ekonomija sporta važi za jednu od najbrže rastućih grana svetske privrede, dok je u Srbiji praktično u povoju, što bi već ove godine, nakon usvajanja neophodne zakonske regulative, trebalo da se promeni.

"Prihodi od sporta nisu zanemarljivi i održavanjem ove konferencije ostvaren je dobar povod da se iskažu mogućnosti njihovog unapređenja. Dolazak stranih investitora integriše široko interesovanje predstavnika regulatornih tela, sportskih saveza i predstavnika poslovne javnosti na konferenciji i može pomoći kako srpskom sportu, tako i privredi. U jeku globalne ekonomske krize ekonomija sporta je jedna od rethih privrednih grana sa rastom prihoda, i tu priliku treba da iskoristi i Srbija. Danas Conference Centar nastaviće sa bogatim programom konferencija i u narednoj godini, a Drugi međunarodni sajam Ekonomija sporta biće održan 05. decembra 2012. godine na Beogradskom sajmu, i ova manifestacija biće tradicionalno svake godine u prvoj nedelji decembra", kaže Željko Panić direktor Danas Conference Centra.

U februaru 2012. na programu Danas Conference Centra naći će se konferencije "Demografski trendovi i obrazovni sistem Srbije", "Demografski trendovi i zdravstveni sistem Srbije" i "Energenti i ekonomski razvoj Srbije". Za mart su najavljene konferencije "Javno - privatno partnerstvo i infrastrukturni projekti", "Javno - privatno partnerstvo i sportska infrastruktura", i "Fiskalna nedisciplina i državni budžet Srbije". Program konferencija nastaviće se tokom cele 2012. godine.
Datum: 08.12.2012. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...