Održan prvi međunarodni sajam Ekonomija sporta

 
 
08. decembar 2011 - Prvi međunarodni sajam Ekonomija sporta  odgovorio je, između ostalog, na tri ključna pitanja koji su potencijalni medijski i komercijali izvori finansiranja koje generiše sport, kakvi su investicioni modeli korporativnog sponzorstva postoje i koji su to infrastrukturni investicioni modeli u svetu.

O medijskim i komercijalnim izvorima prihoda govorili su kako predstavnici iz sveta sporta, tako i direktori uspešnih kompanija, turističkih organizacija i predstavnici medija, a sve u cilju ostvarivanja zajedničke uspešne saradnje. Neki od govornika su Zoran Laković, generalni sekretar FSS, Radomir Marković direktor Live E-TV Produkcije i Dejan Veselinov direktor Turističke organizacije Beograda.

Investicione modele korporativnog sponzorstva, kao i pod kojim uslovima se oni u svetu pojavljuju, objasnili su između ostalih i dr. Nebojša Čović predsednik KK Crvena Zvezda, Aleksandar Marković predsednik Upravnog odbora Elektroprivrede Srbije, Milica Stefanović direktorka za korporativni identitet, odnose sa javnošću i komunikacije Coca Cola Srbija i Crna Gora, kao i Jovica Jakovac izvršni partner Solidity Real Estate.

Panel infrastrukturnih investicionih modela okupio je veliki broj stručnjaka iz ove, ali i ostalih oblasti bliskih sportu i investicijama, pa su se kao govornici našli Majkl Devenport ambasador Velike Britanije u Srbiji, Rajan Rolands šef kancelarije za medije i kulturu Ambasade SAD u Srbiji, Dragan Nikolić predsednik Tigar A.D., Vojislav Radović generalni direktor Philips Srbija, Branislav Simović regionalni direktor MACE za jugoistočnu Evropu i Zagorka Petrović Zlatanović pomoćnik u Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije.

Nakon predstavljanja panela usledilo je svečano zatvaranje sajma i održan je koktel koji je okupio mnogobrojne zvanice iz sveta sporta, državne predstavnike, kao i predstavnike ambasada i uspešnih kompanija.

Ekonomija sporta važi za jednu od najbrže rastućih grana svetske privrede, dok je u Srbiji praktično u povoju, što bi već ove godine, nakon usvajanja neophodne zakonske regulative, trebalo da se promeni.

"Prihodi od sporta nisu zanemarljivi i održavanjem ove konferencije ostvaren je dobar povod da se iskažu mogućnosti njihovog unapređenja. Dolazak stranih investitora integriše široko interesovanje predstavnika regulatornih tela, sportskih saveza i predstavnika poslovne javnosti na konferenciji i može pomoći kako srpskom sportu, tako i privredi. U jeku globalne ekonomske krize ekonomija sporta je jedna od rethih privrednih grana sa rastom prihoda, i tu priliku treba da iskoristi i Srbija. Danas Conference Centar nastaviće sa bogatim programom konferencija i u narednoj godini, a Drugi međunarodni sajam Ekonomija sporta biće održan 05. decembra 2012. godine na Beogradskom sajmu, i ova manifestacija biće tradicionalno svake godine u prvoj nedelji decembra", kaže Željko Panić direktor Danas Conference Centra.

U februaru 2012. na programu Danas Conference Centra naći će se konferencije "Demografski trendovi i obrazovni sistem Srbije", "Demografski trendovi i zdravstveni sistem Srbije" i "Energenti i ekonomski razvoj Srbije". Za mart su najavljene konferencije "Javno - privatno partnerstvo i infrastrukturni projekti", "Javno - privatno partnerstvo i sportska infrastruktura", i "Fiskalna nedisciplina i državni budžet Srbije". Program konferencija nastaviće se tokom cele 2012. godine.
Datum: 08.12.2012. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...