x

Dragoslavu Petroviću srebrnjak Cara Lazara

Dragoslavu Petroviću srebrnjak Cara Lazara
Povodom ogromnih uspeha na međunarodnoj sceni u 2014, na kojoj je osvojio zlato, četiri srebra i dve bronze na juniorskim turnirima svetskog kupa, bio učesnik Olimpijskih igara mladih u Nandžingu, te ostvario istorijske plasmane na evropskim i svetskim rang listama, gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović prošle nedelje je ugostio Dragoslava Petrovića i tom prilikom ga darivao srebrnjakom Cara Lazara.

Pored Petrovića, rođenog Kruševljanina koji brani boje lokalnog kluba Zmajevi, na prijemu u kabinetu gradonačelnika u Skupštini grada Kruševca prisustvovali su pomoćni trener badminton reprezentacija Srbije Dragan Antić, inače prvi čovek kruševačkih Zmajeva, i predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović. U prijatnoj atmosferi i razgovoru, kojem su prisustvovale brojne medijske ekipe iz Kruševca, Nestorović je čestitao na briljantnim rezultatima Petroviću i čitavom Badminton savezu Srbije, od kojeg je, prvi čovek Kruševca, na poklon dobio Petrovićev reprezentativni dres u kojem je osvojio zlatnu medalju na turniru svetskog kupa u Slovačkoj.

Nakon protokolarnog dela u kabinetu gradonačelnika Kruševca predstavnici BASS su održali radni sastanak s temom značajnije podrške mladim talentima iz Kruševca i BK Zmajevi kao nacionalnom i reginalnom badminton centru. Nestorović je povodom toga izjavio da Grad i gradska privreda moraju da nađu način za podršku badminton biserima iz ovog grada i njihovom matičnom klubu kao jednom od najuspešnijih kolektiva Rasinskog okruga.

Predstavnici BASS su se zahvalili Nestoroviću na srdačnom prijemu i izrazili nadu da će Kruševac naći način i mogućnost da još značajnije podrži badminton sport u ovom gradu. Inače, ovo je drugi prijem u Skupštini grada Kruševca koji je priređen za badmintonce u ovoj godini. Pre Nestorovića tadašnji gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić krajem februara upriličio je prijem za Luku Milića i predstavnike BASS povodom srebra ovog mladog Kruševljanina na Evropskom prvenstvu za igrače do 15 godine u Švajcarskoj.
 
Datum: 12.12.2014. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...