x

Udovičić, Šoštar, Svjetličić i Lupšić najavili Sajam sporta 2015

Udovičić, Šoštar, Svjetličić i Lupšić najavili Sajam sporta 2015

Sala Medija centra na Terazijama u ponedeljak je bila mala da primi sve zainteresovane predstavnike medija, koji su došli da isprate najavu „Sajma sporta 2015“. Veliki broj prisutnih pozdravio je direktor Sajma sporta, mr Nemanja Svjetličić, koji je dao uvodnu reč predsedniku Sportskog saveza Srbije, Aleksandru Šoštaru.

- Na ogromnu radost srpskog sporta MOS je prošle godine prepoznao značaj ove manifestacije i opet smo organizovali Sajam sporta. Prošle godine 40.000 ljudi je posetilo Sajam, za samo tri dana. I dobili smo nagrada od UEPS-a, a očekujemo da ove godine bude još bolje – deo je izlaganja predsednika SSS Aleksandra Šoštara.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić pozvao je sve koji su u mogućnosti da posete  Međunarodni sajam sporta, jer je po njemu to idealna prilika da se Srbija zahvali svim sportistima.

- Vaše prisustvo na ovom skupu, pokazuje samu ozbiljnost priprema samog sajma, ali i odgovornosti koje mi kao organizatori imamo prema svim građanima Republike Srbije. Biće ovo idealna prilika da pozdravimo sve uspehe koje smo imali u ovoj godini. Da pozdravimo sve naše sportiste. Ali i prilika da pozdravimo i sportske radnike, predstavnike nacionalnih saveza, koji se tokom godine i ne vide, a oni su u pravom smislu baza i oslonac svih onih sportista i sportistkinja, svih onih medalja koje su osvajali i trenutaka koje su nas radovali – istakao je ministar Udovičić i nastavio. - Pri kraju smo godine koja je apsolutno rekordna u istoriji srpskog sporta, osvojeno je 536 medalja, od čega 98 zlatnih i Sajam sporta je najbolja prilika da našim vedetama pokažemo da ne mislimo na njih samo taj jedan dan kad osvajaju medalje  Ovo je podatak koji nas ohrabruje i obavezuje jer je sport najbolji brend, a sportisti najbolji ambasadori Srbije.

Prema njegovim rečima Sajam je prilika da se na jednom mestu sretnu sportski radnici iz različitih oblasti. Takođe i da se mladi oprobaju u njima poznatim i nepoznatim sportovima.

- Meni je prošle godine bilo zadovoljstvo kada sam ja imao prvi put priliku da u ruke uzmem pušku, koja se koristi u biatlonu. Da pucam, da bacam loptu, koja se koristi u američkom fudbalu, da uzmem palicu koju koriste softbol igračice. Da vidim opremu koju koriste naši tekvondisti, karatisti, kik bokseri i drugi. Ove godine ćemo u aktivacionom delu proširiti mogućnost da se deca oprobaju u raznim sportovima. Da uđu u automobil trkački, da uđu u avion, da se upoznaju sa onim stvarima koje su u svakodnevnom životu toliko nedodirljive. To je zaitsa pravi poziv za sve. A posebno ističem da će ulaz sva tri dana biti besplatan – istakao je Udovičić.

Medijima se obratio i direktor komunikacija Coca – Cola, Dragan Lupšić, koji je istakao da je njegova kompanija prepoznala značaj događaja i da će svojim proizvodima biti zastupljena na Sajmu sporta. A nadaleko čuveni uvoznik banana Derbi, iznenadio je veliki broj prisutnih, jer su svi dobili punu kesu banana.

Direktor mr Nemanja Svjetličić istakao je da će se „Sajam sporta“ održati od 27. do 29. novembra, u hali 1 Beogradskog sajma, uz učešće 87 granskih saveza, 20 teritorijalnih saveza, sedam školskih udruženja, šest visokoškoliskih ustanova. Biće održano 20 predavanja različitog karaktera, Nacionalni seminar za generalne sekretera, na 2.500 kvadratnih metara prostora za aktivaciju i demonstraciju sportova i 9.000 za štandove.

Datum: 24.11.2015. Autor: Marko Ostojić

PROČITAJTE JOŠ...