x

Susret sa šampionima na četvrtom Sajmu sporta u Beogradu

Susret sa šampionima na četvrtom Sajmu sporta u Beogradu

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Srbije, istakao je na izuzetno posećenoj konferenciji u Medija centru, da će na četvrtom Sajmu sporta  od 27. do 29. novembra u hali 1 „Beogradskog sajma“  posetioci, a posebno najmlađi,  moći da se upoznaju sa sportistima Srbije koji su nas u ovoj godini mnogo puta  obradovali, ali i da na osnovu onog što budu videli na štandovima 87 granskih saveza izaberu i sport kojim će se baviti!


- Sajam će se održati pod sloganom „Susret sa šampionima“ i, uz želju da predstavimo i da se pohvalimo onim što su  nam darovali srpski sportisti, naši najbolji ambasadori u svetu, privučemo i što više mladih u sport, da ih zainteresujemo i za one sportove koji nisu na TV i u žiži javnosti, a čiji su sportisti, posebno u neolimpijskim disciplinama, doprineli izuzetnom bilansu u ovoj godini kada su naši asovi osvojili 538 medalja, od toga 98 zlatnih, na najvećim takmičenjima - istakao je u pozdravnoj reči Vanja Udovičić.- Lane smo imali preko 40.000 posetilaca i želja nam je da ove godine bude još više i da stanemo iz rame sa sajmovima građevinarstva i auto industrije. Podržali smo organizatora, Sportski savez Srbije sa 15 miliona dinara. Ovo ne smatramo kao trošak, već kao ulaganje u budućnost.


Udovičić je posebno istakao veliku ulogu sportskih radnika i stručnjaka u srpskom sportu:

- Oni stoje iza svakog uspeha,  biće i na sajmu na štandovima svojih saveza i to je prilika da im još jednom čestitamo i kažemo hvala na ogromnom doprinosu kao i da ih predstavimo širijoj javnosti pošto su ostalih dana u godini, često neopravdano, u senci onih koji su donosili medalje.


Na sajmu će se predstaviti i dve  organizacije koje imaju izuzetnu ulogu u srpskom sportu Anti doping agencija Srbije i Zavod za sport i medicinu sporta Srbije, a partneri u organizaciji su Koka Kola i  Derbi banane.


- Posle pauze od nekoliko godina, lane smo ponovo organizovali Sajam sporta i  bio je izuzetno uspešan u svakom pogledu. Ovogodišnji je po broju štandova, terena i saveza još bolji - rekao je Aleksandar Šoštar predsednik Sportskog saveza Srbije.


- Dugujemo ogromnu zahvalnost Ministarstvu omladine i sporta koje je podržalo organizaciju i bez toga ne bi bilo ni sajma.  Imamo čime da se podičimo i da pokažemo i svetu koliko smo dobra sportska nacija.

Dragan Lupšić ispred Koka Kole je istakao da je  podrška Sajmu sporta samo nastavak odlične saradnje sa Sportskim savezom Srbije:

- Zajedno organizujemo veoma uspešnu akcuju „Šta treniraš“. Cilj je da što više mladih i građana uključimo u rekreaciju i bavljenje sportom i usmerimo ka zdravom načinu života. Naša manifestacija  „Radost pokreta“, je, na primer, pomogla da preko 70.000  stanovnika Srbije, počne da se  rekreira  i time smo, makar malo popravili lošu statistiku jer se samo 16,9 procenata populacije u Srbiji redovno fizički vežba.


Nemanja Svjetličić, direktor Sajma sporta je podvukao:

- Prošlogodišnje interesovanje nas je prijatno iznenadilo i obradovalo, pa smo ove godine „Susret sa šampionima“ organizovali i najvećoj hali 1, čime smo omogućili savezima da  na većem broju terena predstave svoje sportove. Ulaz je besplatan, a svečano otvaranje je u  petak 27. novembra u 12,20 časova. „Sajam sporta“ će  biti završen u nedelju 29. novembra u 18,30 časova.Sajam sporta „Susret sa šampionima“ u brojkama

 • 1 seminar za generalne sekretare granskih saveza (subota od 9 do 18 časova)

 • 1 predstavljanje Evropskog prvenstva u futsalu 2016 na konferenciji za medije FSS (petak u 15 časova).

 • 1 predstavljanje Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016.

 • 1 tribinu sa olimpijcima organizovaće OKS (petak od 16 do 17 časova)

 • 2 predstavljanja knjiga: „Sportski kuvar“ (petak u 13,40) i „Žene i sport“ (nedelja u 13 časova).

 • 4 Sajam sporta u organizaciji Sportskog saveza Srbije

 • 6 visokoškolskih ustanova iz obalasti sporta učestvovaće na sajmu

 • 7 sporskih udruženja imaće svoje štandove

 • 20 terena biće montirana i na njima će se predstaviti sportske grane

 • 20 tematskih predavanja biće održano na Sajmu

 • 20 teritorijalnih sportskih saveza predstaviće se u hali 1

 • 87 granskih sportskih saveza imaće štandove na sajmu „Susret sa šampionima“

 • 2.500 kvadratanih metara zauzimaće sportski poligoni

 • 9.000 kvadratnih metara koristiće se za štandove saveza

 • 15.000.000 dinara je dalo Ministarstvo omladine i sporta za Sajam sporta

Datum: 24.11.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...