BetWorld247

Susret sa šampionima na četvrtom Sajmu sporta u Beogradu

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Srbije, istakao je na izuzetno posećenoj konferenciji u Medija centru, da će na četvrtom Sajmu sporta  od 27. do 29. novembra u hali 1 „Beogradskog sajma“  posetioci, a posebno najmlađi,  moći da se upoznaju sa sportistima Srbije koji su nas u ovoj godini mnogo puta  obradovali, ali i da na osnovu onog što budu videli na štandovima 87 granskih saveza izaberu i sport kojim će se baviti!


- Sajam će se održati pod sloganom „Susret sa šampionima“ i, uz želju da predstavimo i da se pohvalimo onim što su  nam darovali srpski sportisti, naši najbolji ambasadori u svetu, privučemo i što više mladih u sport, da ih zainteresujemo i za one sportove koji nisu na TV i u žiži javnosti, a čiji su sportisti, posebno u neolimpijskim disciplinama, doprineli izuzetnom bilansu u ovoj godini kada su naši asovi osvojili 538 medalja, od toga 98 zlatnih, na najvećim takmičenjima - istakao je u pozdravnoj reči Vanja Udovičić.- Lane smo imali preko 40.000 posetilaca i želja nam je da ove godine bude još više i da stanemo iz rame sa sajmovima građevinarstva i auto industrije. Podržali smo organizatora, Sportski savez Srbije sa 15 miliona dinara. Ovo ne smatramo kao trošak, već kao ulaganje u budućnost.


Udovičić je posebno istakao veliku ulogu sportskih radnika i stručnjaka u srpskom sportu:

- Oni stoje iza svakog uspeha,  biće i na sajmu na štandovima svojih saveza i to je prilika da im još jednom čestitamo i kažemo hvala na ogromnom doprinosu kao i da ih predstavimo širijoj javnosti pošto su ostalih dana u godini, često neopravdano, u senci onih koji su donosili medalje.


Na sajmu će se predstaviti i dve  organizacije koje imaju izuzetnu ulogu u srpskom sportu Anti doping agencija Srbije i Zavod za sport i medicinu sporta Srbije, a partneri u organizaciji su Koka Kola i  Derbi banane.


- Posle pauze od nekoliko godina, lane smo ponovo organizovali Sajam sporta i  bio je izuzetno uspešan u svakom pogledu. Ovogodišnji je po broju štandova, terena i saveza još bolji - rekao je Aleksandar Šoštar predsednik Sportskog saveza Srbije.


- Dugujemo ogromnu zahvalnost Ministarstvu omladine i sporta koje je podržalo organizaciju i bez toga ne bi bilo ni sajma.  Imamo čime da se podičimo i da pokažemo i svetu koliko smo dobra sportska nacija.

Dragan Lupšić ispred Koka Kole je istakao da je  podrška Sajmu sporta samo nastavak odlične saradnje sa Sportskim savezom Srbije:

- Zajedno organizujemo veoma uspešnu akcuju „Šta treniraš“. Cilj je da što više mladih i građana uključimo u rekreaciju i bavljenje sportom i usmerimo ka zdravom načinu života. Naša manifestacija  „Radost pokreta“, je, na primer, pomogla da preko 70.000  stanovnika Srbije, počne da se  rekreira  i time smo, makar malo popravili lošu statistiku jer se samo 16,9 procenata populacije u Srbiji redovno fizički vežba.


Nemanja Svjetličić, direktor Sajma sporta je podvukao:

- Prošlogodišnje interesovanje nas je prijatno iznenadilo i obradovalo, pa smo ove godine „Susret sa šampionima“ organizovali i najvećoj hali 1, čime smo omogućili savezima da  na većem broju terena predstave svoje sportove. Ulaz je besplatan, a svečano otvaranje je u  petak 27. novembra u 12,20 časova. „Sajam sporta“ će  biti završen u nedelju 29. novembra u 18,30 časova.Sajam sporta „Susret sa šampionima“ u brojkama

 • 1 seminar za generalne sekretare granskih saveza (subota od 9 do 18 časova)

 • 1 predstavljanje Evropskog prvenstva u futsalu 2016 na konferenciji za medije FSS (petak u 15 časova).

 • 1 predstavljanje Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016.

 • 1 tribinu sa olimpijcima organizovaće OKS (petak od 16 do 17 časova)

 • 2 predstavljanja knjiga: „Sportski kuvar“ (petak u 13,40) i „Žene i sport“ (nedelja u 13 časova).

 • 4 Sajam sporta u organizaciji Sportskog saveza Srbije

 • 6 visokoškolskih ustanova iz obalasti sporta učestvovaće na sajmu

 • 7 sporskih udruženja imaće svoje štandove

 • 20 terena biće montirana i na njima će se predstaviti sportske grane

 • 20 tematskih predavanja biće održano na Sajmu

 • 20 teritorijalnih sportskih saveza predstaviće se u hali 1

 • 87 granskih sportskih saveza imaće štandove na sajmu „Susret sa šampionima“

 • 2.500 kvadratanih metara zauzimaće sportski poligoni

 • 9.000 kvadratnih metara koristiće se za štandove saveza

 • 15.000.000 dinara je dalo Ministarstvo omladine i sporta za Sajam sporta

Datum: 24.11.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...