x

Udovičić - Deci iz cele Srbije obezbediti uslove za bavljenje sportom


"Odnos društva i države prema deci je merilo odnosa prema budućnosti i zdravlju nacije. Zbog toga Ministarstvo omladine i sporta ove godine pojačava časove fizičkog za decu kroz uključivanje još osnovnih škola u naš program Sport u škole", rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić na predstavljanju programa besplatnih časova plivanja za osnovce na bazenu Tašmajdan u Beogradu.
 
On je istakao da je školski sport prioritet Ministarstva omladine i sporta. "Drago mi je da grad Beograd brine o deci. Ali, potrebno je deci u celoj Srbiji, bez obzira na to gde žive, omogućiti da se bave svim bazičnim sportovima. Mi to radimo kroz akciju "Sport u škole". Na novac koji izdvajamo za školski sport ne smemo gledati kao na trošak, jer je to najbolja investicija u budućnost i zdravlje nacije", kazao je ministar omladine i sporta.

Udovičić je rekao da je Ministarstvo ove godine dupliralo budžet za školski sport, u želji da zaustavi negativni trend koji pokazuje da je sve veći broj gojazne dece i dece s ravnim tabanima i krivim kičmama.

"Ako danas ozbiljno ne shvatimo ta upozorenja, ne da nećemo moći da govorimo o Srbiji kao sportskoj naciji, jer Srbija neće biti ni zdrava nacija", poručio je Udovičić.Datum: 24.02.2014. Autor: Jelena Svičanović

PROČITAJTE JOŠ...