x

Sjajna promocija badmintona na IV međunarodnom Sajmu sporta

Sjajna promocija badmintona na IV međunarodnom Sajmu sporta

U Hali 1 Beogradskog sajma od petka, 27. novembra 2015, do nedelje, 29. novembra, u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, održana je najznačajnija ovogodišnja manifestacija – Četvrti međunarodni Sajam sporta, koji je oborio rekorde po broju učesnika, posetioca, medijskih ekipa. “Izložba” srpskog sporta, jednog od najznačajnijih brendova naše zemlje, okupila je 87 nacionalnih granskih sportskih saveza, preko 20 teritorijalnih saveza, predstavnike najvažnijih sportskih institucija u našoj zemlji – Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije kao i mnogobrojne nacionalne sportske i obrazovne institucije. U toku tri dana Sajam sporta je posetilo više desetina hiljada ljudi, a svečanom otvaranju je prisustvovalo rekordnih preko 10.000 posetilaca.


Badminton savez Srbije je i na ovogodišnjem Sajmu sporta imao upečatljiv i veoma zapaženi nastup. Štand Saveza su posetili najviši sportski zvaničnici – ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, državni sekretar Predrag Peruničić, pomoćnik ministra Uroš Zeković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Vladimir Batez, izvršni direktor Olimpijskog komiteta Srbije Damir Štajner, predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije Siniša Jasnić, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Goran Bojović, direktorka Antidoping agencije Republike Srbije dr Milica Vukašinović-Vesić, brojni predstavnici granskih i teritorijalnih saveza i mnogi drugi.


Posetioci Sajma sporta mogli su da se oprobaju u raznim sportovima, među kojima je u centru pažnje bio upravo i badminton. Na profesionalnom terenu, koji je bio stacioniran na jednoj od centralnih pozicija u Hali 1, reprezentativci naše zemlje svih uzrasnih kategorija i brojni članovi srpskih badminton klubova, prikazali su demonstrativne treninge i mečeve. Takođe, uz trenersku podršku i animacije, veliki broj dece i odraslih je bio u prilici da se oproba u ovom divnom olimpijskom sportu i da se informiše o lokacijama i kontaktima badminton centara u Srbiji. Među mnogobrojnima koji su zaigrali badminton na Sajmu bili su i ministar Vanja Udovičić, pomoćnik ministra Uroš Zeković, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak, stručni saradnik Sportskog saveza Srbije Nemanja Svjetličić, najuspešniji srpski automobilista i ovogodišnji evropski šampion Dušan Borković, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović…


U okviru Sajma sporta održan je niz seminara, edukacija i stručnih predavanja. Antidoping agencija Republike Srbije je organizovala obaveznu edukaciju koja se odnosila na sportiste stipendiste kojoj su od reprezentativaca u badmintonu prisustvovali Milica Simić, Igor Bjelan, Ilija Pavlović, Miodrag Kaličanin i Borko Petrović. Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez Srbije organizovali su izuzetno posećen Nacionalni seminar za stručno usavršavanje sportskih radnika u sistemu sporta Republike Srbije na kojem su učestvovali predsednik Upravnog odbora BASS Radomir Jovović i generalni sekretar Andreja Andrić. Takođe, održana su i mnoga predavanja za sportske stručnjake kojima su prisustvovali i brojni treneri nacionalnih badminton centara dobivši, na osnovu toga, zvanične sertifikate.


‘’Sajam sporta je i ove godine sa pravom zaslužio epitet – praznik srpskog sporta. Ova veličanstvena manifestacija je oborila sve rekorde posećenosti i pomerila je granice izuzetno velike medijske zastupljenosti. Badminton savez je, i ovu priliku za masovnu promociju badmintona kao olimpijskog sporta, iskoristio na najbolji mogući način angažujući sve resurse. Na profesionalnom terenu za badminton i veoma sadržajnom štandu predstavili smo naš sport u najlepšem svetlu. Pored najviših nacionalnih sportskih zvaničnika i gostiju iz inostranstva, na štandu ali i na samom terenu smo tokom čitavog trajanja Sajma sporta dočekivali brojne predstavnike medijskih kuća, nacionalnih granskih, teritorijalnih saveza, profesore fizičkog vaspitanja, predstavnike školskih ustanova, kao i brojne školarce, što za dalju popularizaciju i razvoj badmintona na teritoriji države Srbije ima ključni značaj. Veliki broj dece je otkrio čari badmintona uz podršku najboljih srpskih takmičara, osvajača medalja na evropskim prvenstvima, svetskim i evropskim kupovima, balkanskim šampionatima i brojnim međunarodnim turnirima. Takođe, predstavnici nacionalnih granskih saveza, njihovi sportski radnici i sportisti imali su priliku za prelepo trodnevno druženje, učestvovanje u brojnim sportskim aktivnostima i razmenu iskustava. Stručna predavanja odn. sadržajni seminari su, za rukovodstva saveza i klubova kao i sportiste stipendiste, bili veoma značajni. Srpski sport se prikazao u najlepšem svetlu. Želim da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta, na čelu sa g. Vanjom Udovičićem, i Sportskom savezu Srbije na izuzetno uspešnoj organizaciji najvažnije sportske manifestacije – Sajmu sporta 2015”, izjavio je Radomir Jovović, predsednik UO Badminton saveza Srbije.


Datum: 01.12.2015. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...