x

Kuglaški savez Srbije predstavio se na Sajmu sporta

Kuglaški savez Srbije predstavio se na Sajmu sporta

Uroš Dragojlović, predsednik i Vojko Pavlović generalni sekretar Kuglaškog saveza Srbije  bili su domaćini voditeljskom tandemu RTS Predrag Milinković - Radoslav Simić i predstavili kuglanje, jedan od najtrofejnijih neolimpijskih sportova u Srbiji, velikom broju posetilaca u hali 1 „Beogradskog sajma“ na Sajmu sporta „Susret šampiona 2015“!

Na ogromnom video bimu okačenom na drugoj galerije hale  za vreme prezentacije išao je snimak finala ovogodišnjeg seniorskog Šampionata sveta u Nemačkoj na kome su seniori osvojili treću svetsku titulu, kadeti tri zlata i još četiri medalje drugih boja...

- Zahvaljujemo se Ministarstvu omladine i sporta Srbije na podršci našim programima i bez te pomoći ne bismo imali i ovakave sjajne rezultate. Ponosimo se i  time što je naš reprezentativac Vilmoš Zavarko najbolji kuglaš sveta, broj jedan na svetskim rang listama i što je uzor generacijama koje dolaze.  Čestitamo Sportskom savezu Srbije na izuzetno uspešnoj organizaciji ovog sajma - istakao je Uroš Dragojlović.

Predrag Milinković je podsetio na uspehe kuglaškog sporta koji su ga sa pravom svrsstali uz ostale saveze koji imaju svetske titule ove godine, a neki su u komšiluku štandu KSS, fudbalski i  teniski pa je taj deo sajma nazvan „Bulevar svetskih šampiona“.

- Ovu godinu su, uz sjajne seniore, kuglaške vanzemaljce i odlične seniorke obeležili i mladi kuglaši i kuglašice, koji su naša budućnost i imamo sjajnu generaciju - rekao je Vojko Pavlović.- Nas iduće godine u maju očekuju seniorski i juniorski Šampionati sveta  u Novigradu u i sa mnogo optimzma dočekujemo nove kuglaške izazove.

Štand Kuglaškog saveza Srbije obišao je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sa  pomoćnikom Urošem Zekovićem i ostalim saradnicima i zadržao se u kraćem  razgovoru sa  Urošem Dragojlovićem i Vojkom Pavlovićem. Odazvao se pozivu za fotografisanje sa kuglaškim radnicima, kuglašima i kuglašicama koji su posetili izuzetno ukusno pripremljen štand KSS. Za osveženje se pobrinula „Voda Vrnjci“ zvanično piće kuglaških reprezentacija Srbije.

Sajam sporta „Susret šampiona 2015“ odlično je organizovao stručnim tim Sportskog saveza Srbije predvođen direktorom Nemanjom Svjetlčićem i uz veliku finasijsku pomoć Ministarstva omladine i sporta Srbije. U tri dana, od petka do nedelje, obišlo ga je nekoliko desetina hiljada posetilaca među njima i mnogo dece i mladih. Na 9.000 kvadratnih metara predstavilo se 87 granskih i 20 lokalnih saveza i organizacija, Olimpijski komitet Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Srbije, Sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine, šest  visokoškolskih ustanova iz oblasti sporta, kao i brojna udruženja.  Sportski poligoni, na kojima je bilo živo od jutra do mraka, bili su  na 2.500 kvadratnih metara. Pomogli su organizaciju sajma  Koka Kola sistem i Derbi banane.

Datum: 30.11.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...