BetWorld247

Kuglaški štand okupirali reprezentativci

Štand Kuglaškog saveza Srbije u hali 1 „Beogradskog sajma“ na Sajmu sporta „Susret šampiona“ sjajno je uređen zahvaljujući trudu Vojka Pavlovića generalnog sekretara i kuglaških entuzijasta.

Štand je u skladu sa imenom sajma, jer je Srbija zemlja kuglaških svetskih šampiona. Na video bimu „vrte se“ najuzbudljiviji detalji sa ovogodišnjeg Šampionata sveta u Špajherzdorfu u Nemačkoj gde su seniori osvojili treću titulu (2009, 2011. i 2015). U reprezetaciji su igrali Vilmoš Zavarko, Daneil Tepša, Robert Ernješi, Goran Ostojić, Čongor Baranj, Miloš Simijonović, Radovan Vlajkov, Igor Kovačić  i Uroš Jagličić. Na  kadetskom ekipnom i pojedinačnom Šampionat sveta pre senirkog u istom mestu, srpski podmladak je blistao i osvojio ukupno sedam medalja tri zlatne, dve srebrne i dve bronzane. Zlatom su se okitili Hermina Lukač (pojedinačno – klasik), Marko Antić i Sebastijan Molnar (tandem), Marko Antić i Hermina Lukač (miks tandem), srebrne medalje pripale su Kristini Ljubenković (pojedinačno za kombinaciju) i ženskoj reprezentaciji u kojoj su bile Hermina Lukač, Kristina Ljubenković, Angela Zolnai, Ana Boškov i Olivera Čikoš dok su se bronzama okitili Kristina Ljubenković (pojedinačno – klasik) i Hermina Lukač (pojedinačno -za kombinaciju).

Na pionirskom Svetskom kupu, koji je bio uvertira kedetskom i seniorskom Šampionatu sveta u Špajherzdrofu, Tanja Petrović je osvojila bronzu.

Štand su prvog dana sajma obišli predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović,  kao i stipendisti MOS, reprezentaivci, kuglaši i kuglašice beogradskih klubova.  Došla je reprezentativka Pionira „Agro Višković“ Livia Santo  koja je u drugom stanju, zatim reprezentativci Robert Ernješi, Igor Kovačić, Radovan Vlajkov, Čongor Baranj, Uroš Jagličić, Arpad Antal, prvotimac šampiona Beograda Saša Juhas, kuglašica EDB i generalni sekretar KS Beograda Suzana Radosavljević i mnogi drugi. Stipendisti su pratili i seminar Anti doping agencije Srbije.

Kuglaški Savez Srbije predstaviće se na svom štandu u nedelju 29. novembra u 15,30 časova.

Na svečanom otvaranju, učesnike i brojne  posetioce, pozdravio je  Vanja Udovičić ministar omladine i sporta Srbije koji je istakao:

- Ako se posle ovog sajma makar jedan dečak ili devojčica odluče da počnu aktivno da  se bave sportom, ispunili smo jedan od naših najvažnijih ciljeva.

Učenicima i brojnim gostima, među kojima je bilo mnogo istaknutih sportista i sportskih radnika, pa je naziv sajma „Susret šampiona“ bio  sasvim na mestu, obratili su se i  Nikola Nikodijević predsednik Skupštine Grada Beograda i Tim Kartrajt direktor kancelarije Saveta Evrope.

Sajam, koji organizuje Sportski savez Srbije uz veliku podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije trajaće do nedelje 29. novembra. Pomogli su orgnizaciju Koka Kola sistem i Derbi banane.Ulaz je slobodan.

Datum: 28.11.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...