x

Red Bull: New Year. No Limits

Red Bull: New Year. No Limits
Santa Monika, Kalifornija (26. decembar, 2011) - Testiranje je završeno. Postavljanje rampe na lokaciji je počelo. Motor i snoumobil su naštimovani i spremni. Robi Medison i Livaj LaVeli su iskoristili malo slobodnog vremena i proveli praznike sa svojim porodicama. A sad, vreme je da se vratimo na posao i postavljenom zadatku - postavljanje svetskog rekorda u daljinskom skoku na motoru i snoumobilu na Red Bull: New Year. No Limits.

LaVeli, 28-ogodišnjak iz Longvila u državi Minesota, SAD, će sa svojim snoumobilom skočiti pored Medisona, 30-ogodišnjeg Australijanca koji trenutno živi u gradu Temekula u Kaliforniji, a koji će upravljati svojim motorom. Obojica sportista će simultano skočiti razdaljinu od 91 metra preko vode od severnog dela na južni deo parka u Embarkadero Marina u centru San Dijego zaliva. LaVeli će pokušati da obori sopstveni rekord od 110 metara, a Medisonov cilj je da obori trenutni rekord od 119 metara.

"Veliko dešavanje samo što nije počelo," rekao je Medison. "Moj motor je bio totalno rastavljen i ponovo sastavljen, Džo Gibs Rejsing je potpuno sredio moj motor i finalni delovi i podešavanja su upravo završeni. Veoma sam uzbuđen zbog Red Bull: New Year. No Limits. Novi svetski rekord će predstavljati savršen početak nove godine!"

"Oduševljen sam, jer smo završili sa testiranjem i sve je proteklo sjajno i završilo se na najbolji mogući način," rekao je LaVeli. "Tako da sam spreman, malo nervozan, ali ekstremno uzbuđen zbog onoga što će se desiti u subotu uveče."

SPORTISTI SVETSKOG RANGA

Medison može da se pohvali svojom uspešnom fristajl motocross karijerom osvojivši srebrnu medalju na X Games 2010. u Moto X Best Trick disciplini i dve pobede na Red Bull X-Fighters svetskoj turneji (Kalgari 2009. i Madrid 2010.). Takođe je zabeležio i značajan uspeh u obaranju rekorda u globalnim dešavanjima. Među njima su backflip preko Tower mosta u Londonu i skok preko Korintskog kanala u Grčkoj, koji su pratili njegov prethodni novogodišnji uspeh na početku 2007. kada je motorom preskočio više od 98 metara preko fudbalskog terena u Las Vegasu, nakon čega je 2008. skočio na i sa 29 metara visoke replike Trijumfalne kapije u Las Vegasu.

LaVeli je sedmostruki osvajač medalja na X Games (četiri zlatne medalje) i šampionski snowcross trkač. U potpunosti se oporavio od pada koji je doživeo tokom treninga za isto prošlogodišnje dešavanje, samo par sati nakon što je oborio svetski rekord skokom od 110 metara na snoumobilu. U svetu je poznat po tome što je bio prva osoba koja je izvela dupli backflip na snoumobilu 2009. na zimskim X Games. Uprkos toploj klimi u San Dijegu, ne plašite se, LaVeli će koristiti veštačku podlogu na svojoj uzlaznoj putanji, a koja će mu pružiti dovoljan zalet koji je neophodan njegovom snoumobilu da postigne maksimalnu brzinu pre nego što se otisne od rampe.

Red Bullova proslava Nove godine predstavlja izvanredne sportiste koji pomeraju svoje fizičke, mentalne i tehničke granice u ostvarivanju i osvajanju nekih novih granica i rekorda. U okviru priprema za njihovu veliku noć, LaVeli i Medison su radili sa Red Bullovim ekspertima, lekarima i inženjerima, pored rada sa svojim timom, a sve s ciljem da na najbolji način iskoriste kako svoje telo, tako i svoje mašine. Dobijene su vredne informacije koje imaju za cilj integraciju u budući tehnološki razvoj.

Nakon prošlogodišnjeg nesrećnog otkazivanja dešavanja, ovo će biti četvrti Red Bull; New Year. No Limits u prethodnih pet godina. 2008. Medison se popeo i sleteo sa Trijumfalne kapije, Rajs Miler je izveo backflip sa off-road kamionom, 2009. Travis Pastrana je skočio sa svojim reli automobilom 82 metra preko vode, doskočivši na baržu u Long Beach Rainbow luci.

Za više informacija o Red Bull: New Year. No Limits dešavanju posetite www.redbullnewyearnolimits.com

Datum: 29.12.2011. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...