Red Bull King of the Rock u Kragujevcu

Regionalne kvalifikacije za najpoznatiji svetski turnir u basketu 1 na 1, Red Bull King of the Rock, stižu u Srbiju. Posle Podgorice i Skoplja na redu je turnir u Kragujevcu, prvi od ukupno tri kvalifikaciona turnira.
U sredu sa početkom u 12 časova, na terenu "Koš" u Kragujevcu, počinju srpske kvalifikacije za najpoznatiji svetski turnir u basketu 1 na 1 pod nazivom Red Bull King of the Rock. Na turniru se očekuje učešće 64 igrača od kojih će se najboljih 12 plasirati na regionalno finale koje je na programu 9. juna u Beogradu. Kvalifikanti iz Kragujevca u finalu odmeriće snage sa protivnicima iz Novog Sada, Beograda, Podgorice i Skoplja. Pored basketaša koji se budu kvalifikovali kroz turnire, u finalu će se naći i prošlogodišnji pobednik Dušan Domović-Bulut. Pobednik regionalnog finala plasiraće se na završni svetski turnir koji se održava 22. septembra u dvorištu ozloglašenog zatvora Alkatraz u San Francisku. Tamo će se boriti za  titulu "Kralja Stene" i 20.000 dolara.

Pored učešća na regionalnom finalu na Kalemegdanu, pobednici kvalifikacija osvojiće vredne novčane i robne nagrade koje su obezbedili Nike i Mc David. Plasman na kvalifikacijama igračima je bitan zbog dirigovanog žreba na finalnom turniru.

Pre turnira u Kragujevcu, održane su kvalifikacije u Podgorici i Skoplju i do sada je poznat 21 učesnik finalnog turnira.

Raspored kvalifikacija:

- Turnir u Podgorici je odigran 19. maja. Pobednik je Alen Šofranac
- Turnir u Skoplju odigran je 25. maja. Pobednik je Darko Dimkovski
- 30. maj - Kragujevac, teren Koš
- 01. jun - Novi Sad, teren Đačko
- 06. jun - Beograd, tereni KK Partizan na Kalemegdanu
Datum: 29.05.2012. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...