Beogradski zakon gravitacije

9. maja sa početkom u 14 časova, ispred Ušće Shopping Centra u Beogradu, biće održano četvrto i ujedno završno takmičenje u nizu pod nazivom Red Bull Gravity Challenge. 20 timova, sa po tri člana, napravili su neverovatne letelice koje bi trebalo bezbedno da prizemlje jaje sa visine od 15 metara.

Studenti iz Beograda ući će u obračun sa Njutnovim zakonom gravitacije 9. maja u 14 časova ispred Ušće Shopping Centra na Red Bull Gravity Challenge takmičenju. Tokom aprila meseca preko 100 ekipa iz Beograda prijavilo se za ovo neobično takmičenje, a stručni žiri je odabrao 20 najkreativnijih timova, sastavljenih od po tri člana, koji će se boriti za pobedu i ispisivanje novog zakona gravitacije poznatijeg kao Beogradski zakon gravitacije. Let kukavičjeg gnezda, Marsovci, Angry team i Mašinerija samo su neki od timova koji će, sa svojim ručno izrađenim letelicama, pokušati da bezbedno prizemlje jaje sa platforme visoke 15 metara.

Timove će ocenjivati sudijski tim u čijem sastavu su jedan od najboljih svetskih akro paraglajderista Beograđanin Petar Lončar, košarkaški as Nikola Kalinić i Leteći parlament koji čine studenti sa različitih fakulteta. Oni će pored bezbednog prizemljenja jajeta ocenjivati još i kreativnost i tehničke karakteristike letelice, stil leta (pada) kao i šou koji izvode članovi tima.

Publika će, pored takmičarskog dela programa, moći da uživa i u nastupu najboljeg srpskog freestyle fudbalera Nikole Miloševića kao i uz sjajnu muziku koju će puštati DJ Me-High-Low.

Pobednički tim očekuje sličan let kao i njihovo jaje, ali sa nešto veće visine i u tandemu sa instruktorima padobranstva.

Pored Beograda, Red Bull Gravity Challenge je održan u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu pred više od 2000 gledalaca. Više informacija o takmičenju možete pronaći na sajtu www.redbull.rs ili na Facebook eventu.
Datum: 08.05.2015. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...