x

Maks Ferstapen u Formuli 1 na Hanenkam Snow Run-u

Maks Ferstapen u Formuli 1 na Hanenkam Snow Run-u Autor fotografije: Philip Platzer/Red Bull Content Pool
Formula 1 se vratila u Austriju već 13. januara, nekoliko meseci pre nego što motosport elita ponovo dođe na Red Bull Ring. Formula 1 je posetila okruženje poznato po top skijaškim trkama – legendarnu Štrajf ski stazu u Kicbilu, uoči poznate Hanenkam trke! Scuderia Toro Rosso vozač Maks Ferstapen je vozio F1 automobil po snegu, kroz fantastičan pejzaž Alpa, na spektakularnom javnom snow run-u.

2016. godina će biti godina puna važnih međunarodnih dešavanja. Bez pogovora, najveće zimsko sportsko dešavanje u Austriji je Hanenkam trka u Kicbilu. Svake godine, najbolji svetski skijaši suočavaju se sa zloglasnom Štrajf ski stazom u borbi za prestižnu pobedu na skijaškom Svetskom Kupu. Nekoliko meseci nakon toga, najbolji svetski vozači stupaju na scenu i trkaju se za prestižne poene svetskog šampionata u elitnoj motosport seriji na Red Bull Ringu u Špilbergu, u srcu austrijske regije Stirije na “F1 Velikoj nagradi Austrije 2016“.

Snaga Formule 1 na 1600 metara nadmorske visine. Ljubitelji moto sportova u Austriji nisu morali da čekaju do jula kako bi videli Formulu 1 u akciji, pošto je F1 došla u Kicbil 13. januara. Holandski vozač Maks Ferstapen, koji je svoj debi u Formuli 1 imao u 2015. godini u Scuderia Toro Rosso, podgrejao je motor svog racing automobila na snegu na javnom snow run-u na više od 1600 metara nadmorske visine. Ovaj ekstremno ambiciozni projekat je predstavljao ogroman logistički poduhvat. Automobil koji je Maks vozio je transportovan na planinu uz pomoć helikoptera i bio opremljen lancima za gume, kako bi javni show run na Alpima bio moguć.
Datum: 15.01.2016. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...