No limit challenge

 
 
NO LIMIT CS je zamišljen kao idealno takmičenje za sve vežbače iz teretana, parkova, borilačkih klubova, ulica i raznoraznih sportova gde se ceni fizička i psihička pripremljenost, koji žele da se takmiče u "funkcionalnim vežbama" (kompleksnim vežbama bez i sa minimalnim opterećenjem). Cilj je da takmičare izvedemo na otvoreni  poligon, gde će kroz vežbanje pokazati nivo pripremljenosti. U periodu kada nije moguće da se tamičenje održi na otvorenim stadionima, planirano je da vežbači pokažu svoju pripremljenost u sportskim halama.

Poligon vežbi su osmislili iskusni fitnes instruktori I kondicioni treneri koji su posebnu pažnju obratili na  prevenciju od povreda kao I jednostavnost poligona da svaki vezbac vidi svoje mesto u njemu I potrebu da pokaze svoju fizicku psihicku formu.

NO LIMIT tim, koji sačinjavaju iskusni operativci, rešen je da tokom sezone 2014/15. organizuju šest do osam takmičenja (četiri "otvorena") na teritoriji Beograda, dok u sezoni  2015/16. imamo za cilj da se takmičenje "proširi" u ostale gradove (Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Niš, Kragujevac, Kraljevo, Novi Pazar,...). Već od maja 2016. NO LIMIT tim je spreman da organizuje takmičenja u regionu (Sarajevo, Banja Luka, Skoplje, Budva, Podgorica,...).

Funkcionalni pokreti su vid treninga koji je kljucan factor u formi kako kod  rekreativca tako I kod profesionalnog sportiste. Čučnjevi, trčanje, skakanje, bacanje, vučenje, guranje, podizanje predmeta sa zemlje i dizanje predmeta iznad glave.. Ovakve pokrete niko nije posebno osmislio, sa njima se možete sresti svuda i uvek u svakodnevnom životu. To su prirodni pokreti, za koje je naše telo stvoreno.

Jednostavno, deo su našeg života. Ovakav vid trening kroz funkcionalne pokrete zbog svoje efikasnosti veoma je zastupljen I u profesionalnom sportu ali I u amaterskom, u teretani ali i izvan nje. Konstantna varijacija podrazumeva stalnu promenu treninga. Za pravu fizičku spremu rutina je veliki neprijatelj.

Ovakav pristup dovodi do fitness nivoa koji će vas spremiti za bilo šta u svakodnevnom životu. Intenzitet je ključ pravog fitnesa, a takmičenje NO LIMIT CHALLENGE svakom vežbaču daje priliku da odmeri snagu, izdržljivost i eksplozivnost sa samim sobom, štopericom, protivnikom.


CILJ  I PLAN TAKMIČENJA
NO LIMIT CHALLENGE je takmičenje koje će u svom premijernom izdanju okupiti 128 važbača koji će odmeriti snagu u funkcionalnim vežbama. Cilj je da se kroz nekoliko nivoa takmičenja izabere najspremniji  vežbač i da se pokrene na desetine hiljada rekreativaca da se kroz takmičenja edukuju o štetnim posledicama nepravilnog vežbanja I korisnim efektima funkcionalnog treninga.

NAZIV TAKMIČENJA:NO LIMIT CHALLENGE  SERBIA 1
DATUM ODRŽAVANJA:20.jul 2014.
MESTO ODRŽAVANJA:Stadion Fudbalskog Kluba Radnički NBG, Studentska 2
ORGANIZATOR TAKMIČENJA:
No limit tim,
SPORT26,
Korfbol klub Zemun,
Sportska Akademija Perović.

BROJ UČESNIKA:  128 - Muškarci
REVIJALNO TAKMIČENJE:16 - Žene
OČEKIVANI BROJ POSETILACA:1500-2000
TIP TAKMIČENJA:NADMETANJE U FUNKCIONALNIM VEŽBAMA  (SNAGA, IZDRZLJIVOST, KONDICIJA)

Datum: 04.07.2014. Autor: No limit tim

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...