Specijalna priznanja Laloviću i Kićanoviću

Istaknuti rvački sportski radnik, predsednik Međunarodne rvačke federacije i član MOK Nenad Lalović i proslavljeni košarkaš Dragan Kićanović dobitnici su „Specijalnih priznanja“ Sportskog saveza Srbije za izuzetan doprinos razvoju  i rezultatima srpskog sporta.


Uručena su na svečanoj Skupštini Sportskog saveza Srbije u Domu Narodne skupštine Srbije. Uručili su ih Vanja Udovičić ministar omladine i sporta Srbije, Aleksandar Šoptar predsednik Sportskog saveza Srbije i generalni sekretar Vladimir Batez.


Lalović je izabran prvo 2013. za  v.d. predsednika Međunarodne rvačke federacije u trenucima kada je rvanju pretilo izbacivanje sa olimpijskih igara i uspeo je da, uvođenjem promena, približi rvački sport običnom gledaocu i da  ga sačuva u olimpijskoj porodici, da bi prošle godine  izabran i za predsednika Međunarodne rvačke federacija  a ove godine i za člana Međuanrodno olimpijskog komiteta. Nije prisustvovao svečanost jer je operisao staru povredu ramena zadobijenu u saobraćajnoj nesreći. Priznanje je primio njegov sin.


Dragan Kićanović je sa reprezentacijom Jugoslavije, za koju je odigrao 211 utakmica, osvojio olimpijsko zlato 1980, tri svetske medalje (zlatna u Manili 1978) i čak tri evropska zlata (1973, 1975 i 1977.) uz srebro i bronzu.  Sa Partizanom, gde je prešao iz čačanskog Borca 1972,  je osvojio tri titule u šampionatu, dva kupa i jedan Kup Radivoja Koraća. Karijeru, koju je 1966. kao 13- godišnjak počeo u čačanskom Železničaru, završio je  1984. u francuskom Rasingu. Bio je ministar sporta u vladi Srbije i predsednik Jugoslovenskog olimpijskog komiteta. Kićanović se sa mnogo emocija, u ime dobitnika, zahvalio na priznanjima.


Delegate na Skupštini je pozdravio i Vanja Udovičić ministar omladine i sporta Srbrije,  koji je istakao da je ova godine bila rekordna po broju medalja (522 u olimpijskim i neolimpijskim sportovima, od toga 122 zlatne) a da je skoro tri puta više medalja osvojeno u olimpijskim disciplinama (30) nego u predolimijskoj 2011. (12).


- Imali smo čime da s ponosimo u 2015. a velike zasluge imate i vi, delegati na skupštni jer je i vaš rad utkan u svaki rezultat.  Čestitam Sportskom savezu Srbije na izvanrednoj organizaciji Sajma sporta pre dve nedelje  koji je posetilo više od 60.000 posetilaca i pomogao je, što nam je bio i cilj da što više dece zavoli sport i da se njima bavi - rekao je Udovičić. -  Sada se okrećemo obavezama u olimpijskoj 2016. koja će i na nekim drugim oblastima sporta biti veoma značajna, jer već u  januaru  sledi usvajanjenje novog Zakona o sportu. Doneće dosta noviteta i uveren sam da će pomoći da naš sistem u sportu bude još bolji.


Usvojeni su izveštaji o radu i finansijskom poslovanju između dve skupštne Sportskog saveza Srbije.  Skupštini je prisustvovao 121 delegata od 222 i mogla je punovažno da odlučuje.


U umentničkom programu učestvovali su dečiji hor i operska primadona Jadranka Jovanović.

Datum: 13.12.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...