x

Obradović: Ova reprezentacija može da igra sa svima

Obradović: Ova reprezentacija može da igra sa svima

Ženska rukometna reprezentacija Srbije započela je pripreme za 13. Evropsko prvenstvo u rukometu za žene koje se od 30. novembra do 16. decembra održava u Francuskoj. Selektor Ljubomir Obradović na prvom treningu u ponedelјak prepodne mogao je da računa na samo pet igračica, a sastav bi trebalo da se kompletira do utorka popodne, kada će praktično i započeti pravi rad u hali "Mala Arena" u Beogradu.


- Okupili smo se, ali nikako da se iskompletiramo. Devojke su igrale evropske kupove tako da ćemo biti kompletni tek u utorak popodne. Dosta nam to uskraćuje neophodni deo koji moramo da obavimo. U četvrtak idemo u Rumuniju na turnir, a već 28. putujemo u Francusku. Imamo dva otkaza i dve povrede. Povređene su Marija Obradović (levi bek) i Anđela Janjušević (desni bek), a otkazale su Jovana Risović (golman) i Ivana Mitrović (levi bek). Jovana se javila ranije, zahvalila se na pozivu, tako da smo mogli da reagujemo. Rado će se odazvati drugi put. Mitrović me je pozvala u pola 1 na dan okuplјanja u nedelјu, kada sam joj čestitao na dobroj igri u dresu Jagodine u derbiju sa Bekamentom gde je bila golgeter utakmice. Kaže da je povređena i da ne pomislim da neće da se odazove. Nije se odazvala ni za Mediteranske Igre. Problem je druge vrste, zvala je na dan početka priprema. Mogla je ranije da nas obavesti da pozovemo neku drugu devojku - rekao je Obradović i prokomentarisao ambicije reprezentacije na EP 2018:


- Imamo dosta iskusnu i dobru reprezentaciju. Prvi i osnovni cilј je da se vratimo zdravi iz Rumunije. Najvažnija je prva utakmica. Polјska se vratila na mapu, ozbilјna je to reprezentacija, o Danskoj i Švedskoj da ne govorimo. Igrali smo sa Šveđankama u kvalfiikacijama, pobedili u Nipu, tamo izgubili sa golom. Moglo je i mnogo bolјe. Ova ekipa može da igra sa svima. Mora da se poklopi mnogo stvari, da se niko ne povredi. Ukrštamo sa grupom u kojoj su Francuska kao domaćin i svetski šampion, olimpijski šampion Rusija i Crna Gora. Vrlo nezgodna grupa, prognoze su neizvesne, ne želim da se bavim njima, nego da odemo i igramo pravi rukomet. Da odemo i da ne budemo zakinuti za gol, penal, kao u Nemačkoj, već da to bude na nivou kome treba da bude. Ne tražimo pomoć, ali i da druge ne pomažu protiv nas. Za dobar rezultat mora da se poklopi mnogo stvari.



- Okuplјamo se polako, kvalitetan rad će početi tek kada budemo kompletne. Imamo Kup Karpata koji će poslužiti da se što bolјe spremimo. Daćemo svoj maksimum, potruditi se da odigramo što bolјe i da rezultati budu kako treba. - izjavila je pivotmen Slađana Pop Lazić.


- Imaćemo dobru proveru u Rumuniji. U Francuskoj nas čeka teška grupa i velika borba. Najbitnija je prva utakmica protiv Polјske. To je najteža utakmica na bilo kom Prvenstvu. Verujem da ćemo postići dobar rezultat. - izjavila je srednji bek Tamara Radojević.


Ženska rukometna reprezentacija Srbije nastupaće u grupi A na Evropskom prvenstvu u Francuskoj , gde će joj rivali biti selekcije Poljske (30.11. u 18h), Švedske (02.12. u 18h), i Danske (04.12. u 21h). Grupa preliminarne faze igra se u Nantu, a tri najbolje selekcije ukrstiće sa tri najbolja tima iz grupe B u Nansiju, gde će igrati selekcije Rusije, Crne Gore, Slovenije i Francuske.


Raspored utakmica - Evropsko prvenstvo u rukometu za žene 2018


Pre odlaska na EP 2018, ženska rukometna reprezentacija Srbije će učestvovati na "Kupu Karpata" u Bukureštu 23. i 24. novembra. Protivnik u polufinalu biće selekcija Rumunije, dok se u drugom polufinalu sastaju Rusija i Rumunija B.


Datum: 20.11.2018. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...