Svetsko prvenstvo u rukometu 2019

26. Svetsko prvenstvo u rukometu za muškarce održaće se u periodu od 10. do 27. januara 2019. godine u Nemačkoj i Danskoj, u organizaciji Rukometnog saveza Nemačke, Rukometnog saveza Danske i Međunarodne rukometne federacije (IHF).


Svetsko prvenstvo u rukometu za muškarce odžava se svake druge godine, počevši od 1938. godine, pod pokroviteljstvom Međunarodne rukometne federacije (International Handbal Federation - IHF). Prvo Svetsko prvenstvo u rukometu za muškarce održano je 1938. godine u Nemačkoj uz učešće svega četiri reprezentacije, dok je prethodno Svetsko prvenstvo odžano 2017. godine u Francuskoj.


Ovogodišnje Svetsko prvenstvo u rukometu održaće se u šest (6) gradova (Hamburg, Berlin, Cologne, Mnhen, Herning, Kopenhagen) u Nemačkoj i Danskoj, uz učešće dvadeset i četiri  (24) reprezentacije, u skladu sa pravilima Međunarodne rukometne federacije (IHF).


KO? 26. Svetsko prvenstvo u rukometu za muškarce

ŠTA? svetsko prvenstvo, rukomet

KAD? od 10. do 27. januara 2019.

GDE? Nemačka i Danska


Programom Svetskog prvenstva u rukometu predviđeno je da 24 reprezentacije budu raspoređene u četiri grupe sa po 6 ekipa, i to:

  • Grupa A: Francuska; Rusija; Nemačka; Srbija; Brazil; Južna Koreja.
  • Grupa B: Španija; Hrvatska; Makedonija; Island; Bahrein; Japan.
  • Grupa C: Danska; Norveška; Austrija; Tunis; Čile; Saudijska Arabija.
  • Grupa D:  Švedska; Mađarska; Katar; Argentina; Egipat; Angola.


Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da se u prvom delu takmičenja (takmičenje po grupama) igra po jednostrukom bod sistemu (svako sa svakim po jednu utakmicu), nakon čega će se po tri prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe plasirati u dve novoformirane grupe od po 6 reprezentacija. Dve prvoplasirane reprezentacije iz ove dve novoformirane grupe plasiraće se u polufinale.


Raspored utakmica - Svetsko prvenstvo u rukometu 2019Kao najuspešnije reprezentacije u dosadašnjoj istoriji Svetskog prvenstva u rukometu za muškarce izdvajaju se: Švedska sa 11 medalja (4 zlatne, 3 srebrne, 4 bronzane); Francuska sa 10 medalja (6 zlatnih, 1 srebrna, 3 bronzane); Rumunija sa 6 medalja (4 zlatne, 2 bronzane); Rusija sa 6 medalja (3 zlatne, 3 srebrne); Nemačka sa 7 medalja (3 zlatne, 3 srebrne, 1 bronzana); kao i reprezentacija Srbije koja ima 6 osvojenih medalja (1 zlatnu, 1 srebrnu, 4 bronzane).

Titulu sa prethodnog Svetskog prvenstva u rukometu koje održano 2017. godine, u Francuskoj, brani reprezentacija Francuske, koja je u finalu savladala Norvešku sa 33:26.
Program - Svetsko prvenstvo u rukometu 2019:
  • 10.-17.01.2019. - Takmičenje po grupama (I faza)
  • 19.-23.01.2019 - Takmičenje po grupama (II faza)
  • 25.01.2019. - Polufinale
  • 27.01.2019. - Utakmica za treće mesto
  • 27.01.2019. - FinaleAutor: Marko Skorić
Održavanje: od 10.01.2019. do 27.01.2019.

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
Rukometni savez Nemačke; Rukometni savez Danske
Mesto:
Nemačka i Danska
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt:
http://www.handball19.com

Facebook:
nije dostupno
Google+:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Svetsko prvenstvo u fudbalu za žene 2019
+ Evropske igre 2019
+ UEFA Liga šampiona 2018-19
+ Zimska Univerzijada 2019
+ Evropsko prvenstvo u atletici u dvorani 2019

POVEZANE VESTI...
+ Nedeljko Jovanović: Da završimo Prv...
+ Peruničić posle Nemačke: Nikako ra...
+ Peruničić: Idemo punom snagom na Nemce
+ Orlovi stigli do prve pobede na SP 2019
+ Orlovi poraženi od Brazila

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...