Katarina Tomašević pred EP

Sedmo veliko takmičenje je pred Katarinom Tomašević (34). Debitovala je sada već davne 2008. godine na Evropskom prvenstvu u Makedoniji, gde je pokazala da će s pravom nositi trenerku sa državnim grbom u godinama koje slede. Medalјa u Beogradu na SP 2013 bio je uspeh jedne generacije, koja želi reprezentativnu karijeru da kruniše i plasmanom na Olimpijske Igre u Tokio.


Igre na Evropskom prvenstvu koje u četvrtak počinje u Francuskoj, biće pravi pokazatelј "prolaznog vremena" kada je u pitanju ovaj olimpijski ciklus?

- Kao i uvek, osnovna ambicija je da prođemo grupu, a kasnije da ostvarimo što bolјi plasman. Sve posle plasmana u glavnu fazu takmičenja možemo nazvati uspehom. Nadam se nečemu velikom, jer imamo dobru ekipu, a na prethodnom Svetskom prvenstvu u Nemačkoj smo pokazali da igramo dobar rukomet. Potrebno je da se poklope kockice, da budemo zdrave, da sve krene kako treba. Ukrštanje je izuzetno teško, tamo su Francuska, Rusija, Crna Gora, stvarno je suvišno pričati o takvim reprezentacijama. Doza sreće i sve ostalo što je potrebno da se poklopi, neophodno je da bi se napravio veliki rezultat.


Kao jedna od najiskusnijih, kako se spremaš za rivale na EP?

- Video je tu, izrezan, gledamo protivnice, analiziramo, spremamo se, dogovaramo sa trenerom. Posebna motivacija su velika takmičenja.


U kvalifikacionoj grupi obeležila si pobedu nad Šveđankama u Nišu...

- Volim da branim protiv skandinavskih ekipa. Leže mi, igraju brzo, puno šutiraju, ne razmišlјaju mnogo u vezi šuteva. Volim da se igram sa njima.


Protiv koga će biti najteže u grupi gde su Polјska, Švedska i Danska?

- Najteže je otvaranje, bez obzira što bi možda neko Polјsku mogao da nazove slabijim rivalom u odnosu na ove dve.


U ovih godinu i po dana do Tokija praktično bi trebalo da stane vrhunac reprezentativne karijere....

- Tako je, približava se i ono zbog čega smo svi tu. U ovih 18 meseci sve staje. Kada smo se okupili, to je bio zajednički zacrtani cilј. Evropsko prvenstvo u rukometu za žene 2018 je dobar test za nas, a zatim na Svetskom prvenstvu naredne godine moramo biti u osam najbolјih kako bismo izborili kvalifikacije. Krenuli smo dobro, nadam se da ćemo stići do Tokija.


Ko je prvi favorit za zlato na EP 2018?

- Domaćin je i svetski šampion, što dovolјno govori. Francuska je sigurno u prvom planu. Za medalјe konkuriše puno reprezentacija, tu je Norveška, Rusija, Holandija, ima nas puno - zaklјučuje Katarina Tomašević.


Ženska rukometna reprezentacija Srbije u sredu u 13 časova odlazi put Nanta. Prvi meč sa Polјskom na programu je u petak od 18 časova.


Raspored utakmica - Evropsko prvenstvo u rukometu za žene 2018


Datum: 28.11.2018. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...