x

Rukometašice Srbije dobile rivale na EP

Rukometašice Srbije dobile rivale na EP

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nastupaće u grupi A na Evropskom prvenstvu u rukometu za žene Francuskoj , gde će joj rivali biti selekcije Švedske, Danske i Poljske. Grupa preliminarne faze igra se u Nantu, a tri najbolje selekcije ukrstiće sa tri najbolja tima iz grupe B u Nansiju, gde će igrati selekcije Rusije, Crne Gore, Slovenije i Francuske.


U grupi C (Monbeljar) se nalaze Mađarska, Španija, Holandija i Hrvatska, dok će u grupi D igrati Norveška, Nemačka, Rumunija i Češka.Evropsko prvenstvo u rukometu za žene 2018 održaće se u periodu od 29. novembra do 16. decembra 2018. godine, u Francuskoj, u organizaciji Rukometnog saveza Francuske i Evropske rukometne federacije (EHF).

Rukometašice Srbije su na dva poslednja takmičenja, EP 2016 u Švedskoj i SP 2017 u Nemačkoj, zauzele deveto mesto.

- Nema težih, ni lakših grupa na Evropskom prvenstvu. Imaćemo zahtevne protivnike - rekao je selektor Ljubomir Obradović i dodao:

- Spremićemo se dobro. Idemo puni optimizma, čekaju nas skandinavska škola i Poljakinje. Šveđanke su bile četvrte na Svetskom prvenstvu, ali su na kraju kvalifikacija završile u trećem šeširu pred žreb. Evropsko prvenstvo je pravo merilo kvaliteta. Ukrštamo sa ozbiljnom grupom predvođenom Rusijom, Francuskom i Crnom Gorom. Najbitnije je da nas povrede mimoiđu. Rano je za konkretne ambicije. Ima još dosta do prvenstva.

Datum: 15.06.2018. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...