x

Promena termina na EP: Srbija - Rusija u nedelju u 18h

Promena termina na EP: Srbija - Rusija  u nedelju u 18h

Evropska rukometna Federacija u dogovoru sa organizatorima Evropskog prvenstva u Francuskoj, a zbog političke situacije u zemlji i najavljenih protesta u subotu, donela je odluku da mečeve planirane za subotu u Nantu pomeri po istoj satnici za nedelju. Tako će reprezentacija Srbije na teren protiv Rusije, umesto u subotu od 18 časova, u istom terminu odigrati svoj meč u nedelju, dok će domaćin Francuska ugostiti Švedsku tri sata ranije.

- U svetlu razvoja političkih protesta u Francuskoj i planiranih demostracija u blizini XXL Arene u Nantu, svi mečevi osmog decembra u glavnoj fazi takmičenja u grupi 1 su odloženi za nedelju po istom rasporedu. Rukovodstvo RSS i stručni štab reprezentacije pomno prate situaciju i u saradnji sa EHF i federacijom Francuske nastoji da sve aktivnosti u novonastaloj situaciji sprovede na najbolji mogući način - rekao je V.D generalnog sekretara Mazlam Džemailoski.


Sanja Radosavljević: Fokus ostaje isti
Vest o odlaganju obe utakmice programa u subotu za nedelju u Nantu nije poremetila srpsku rukometnu ekspediciju u Nantu. Fokus ostaje isti, pokušaj da se domogne bodova protiv olimpijskih šampionki iz Rija, koje su do sada pokazale najviše na EURO 2018:

- Nismo očekivale odlaganje, upravo smo saznale za to. Koncentracija ostaje ista, jedino što će biti malo teže igrati tri meča u četiri dana, od nedelje do srede. Ako dobijemo Rusiju, međutim, dobićemo vetar u leđa i dodatnu energiju, tako da nam to opterećenje neće teško pasti. Kada ide dobro, sve ostalo pada u vodu i postaje nebitno. Neke stvari ne možemo da promenimo, niti da na njih utičemo.

Teško je i kada se igra puno mečeva u nizu, ali i kada se čeka...
- Fizički i psihički je naporno, i kada igraš, i kada ne igraš. Spremne smo na sve. Dobro smo pripremljene.

Kako provodite slobodno vreme...
- Vreme u hotelu provodimo u druženju, društvenim igrama, kartama, asocijacijama, "partnersima", dobroj muzici, po nekom filmu.

Koji je poslednji film koji ste gledali?
- Snouden, super je film.

Ruskinje tek u nedelju...
- Analiziramo ih na sastancima, spremamo. Igrale smo sa njima u Rumuniji, znamo koliko su jake. Odbrana je ključ svega. Ako tu dobro odgovorimo, onda će i napad mnogo lakše ići.

Francuska je savladala Dansku, a Crna Gora Švedsku prvog dana. Očekivano?
- Jeste, to smo mogli i da predvidimo. Francuska je domaćin, bila je favorit, dok je Crna Gora fizički dominantna u odnosu na Šveđanke. Ne razmišljamo o drugima, trudimo se da fokus bude usmeren samo i konkretno na ono što nas čeka i što moramo da ispunimo.Izjava Jovane Stoiljković


13. Evropsko prvenstvo u rukometu za žene održaće se u periodu od 29. novembra do 16. decembra 2018. godine, u Francuskoj, u organizaciji Rukometnog saveza Francuske i Evropske rukometne federacije (EHF).


Raspored utakmica - Evropsko prvenstvo u rukometu za žene 2018


Datum: 07.12.2018. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...