x

Katarina Krpež Šlezak pred EP u Francuskoj

Katarina Krpež Šlezak pred EP u Francuskoj

Kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije, Katarina Krpež Šlezak, od 2008. godine i Evropskog prvenstva u Makedoniji, nije propustila ni jedno veliko takmičenje u dresu sa državnim grbom, a ovo u Francuskoj će biti deveto. Po tome je apsolutna rekorderka kada je u pitanju srpski ženski rukomet.


13. Evropsko prvenstvo u rukometu za žene održaće se u periodu od 29. novembra do 16. decembra 2018. godine, u Francuskoj, u organizaciji Rukometnog saveza Francuske i Evropske rukometne federacije (EHF).

- Odlično se osećam. Po prvi put u karijeri imam malih problem sa ramenom, ali ništa nije ozbiljno. Trudim se da budem zdrava, da dam svoj maksimum. Svi sanjamo da igramo za reprezentaciju, tako i ja. Zdrava sam, hvala Bogu, dok god me žele, tu sam da pomognem ekipi - kaže desno krilo treće snage mađarskog rukometa, odmah iza neprikosnovenih Đera i FTC-a, ekipe Erda. 

- Treći smo na tabeli, jaka liga, jake ekipe, svi se pojačali ove sezone. Mađarska je skoro pa najjača liga na svetu. Dobro igramo, dobro igram, i to je najbitnije. Dobila sam prošlog leta dve nove saigračice, Jelenu Lavko i Jovanu Kovačević. Lepo su se uklopile, potrebno im je još malo vremena, s obzirom da su igrale u drugačijim sistemima u svojim prethodnim klubovima. 

Za Katarinu će ovo biti šesto Evropsko prvenstvo. Poljska, Danska i Švedska su rivali. Mogu li se Poljakinje smatrati za selekciju sa najslabijim rejtingom od ove tri?

- Tako gledano možda i jeste tako, ali ne smemo potcenjivati ni jednog protivnika. Možemo da se nosimo sa svima, samo da se borimo i neće biti problema. Sve tri ekipe igraju na isti fazon, puno se trči, biće teško u sva tri meča.



Sledi Kup Karpata u Rumuniji. Mečevi sa Rumunijom, kao i pobednikom/poraženim iz duela Rumunije B i Rusije...

- Bilo bi odlično da igramo sa Ruskinjama, jer se sa njima ukrštamo u grupi glavne faze. Da odradimo ono što nam stručni štab stavi kao cilj, da uspemo da se spremimo za prvenstvo maksimalno i ostanemo zdrave.

Najbolje srpske rukometašice otputovale su nu Bukurešt, gde će u petak i subotu učestvovati na "Kupu Karpata". Sastav selektora Ljubomira Obradovića odmeriće snage sa selekcijom domaćina u polufinalu, dok će se u drugom polufinalu sastati selekcije Rumunije B i olimpijskog šampiona Rusije.

Raspored utakmica - Kup Karpata
Petak, 23. novembar

  • Rumunija B - Rusija 15:00

  • Rumunija - Srbija 17:30 (lokalno 18.30)

Subota, 24. novembar

  • Za treće mesto 15 časova

  • Finale 17.30 časova


Datum: 23.11.2018. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...