x

Reprezentativke sa novobeogradskim školarcima pred EP u Francuskoj

Reprezentativke sa novobeogradskim školarcima pred EP u Francuskoj

Reprezentativke Srbije koje se pripremaju za nastup na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, posetile su u utorak osnovnu školu "Nadežda Petrović" u Novom Beogradu gde su uzele učešća u javnom času rukometa.


Devojčice i dečaci mlađih razreda dobili su osnovne lekcije o sportu i rukometu od strane koordinatora za mini-rukomet Rukometnog saveza Srbije, Milana Petronijevića. Uz asistenciju učitelјa i nastavnika fizičke kulture, školarci nisu mogli da sakriju radost zbog šanse da se oprobaju ispred rukometnog gola, a euforija je nastala kada su se pojavile Jovana Stoilјković, Sanja Radosavlјević, Dijana Radojević i Marija Čolić.


Najbolјe srpske rukometašice pridružile su se animaciji više od stotinu dece koja su imala priliku da se oprobaju kao golmani, ali i šuteri. Devojke su ispred Rukometnog saveza Srbije uručile loptu sa potpisima svih reprezentativki, zastavicu i majice RSS direktorki škole Ivani Stjepanović, koja je naglasila da su košarkašice u pohod na evropsko zlato pre par godina krenule upravo iz "Nadežde".


- Želim vam da i vi napravite tako veliki uspeh - rekla je direktorka.


U ime reprezentacije, Marija Čolić, zahvalila se na dobrodošlici:

-  Bilo je jako lepo. Ne kažu za džabe da najviše pozitivne energije imaju deca. Jako sam zahvalna na ovakvom dočeku, ovo nam je trebalo na startu priprema da sa još više motiva uđemo u akciju. Još uvek nismo kompletne, nadamo se da ćemo biti od večeras (utorak uveče). Odradile smo tri treninga, ali pravi rad nam tek predstoji. S obzirom da igram u Francuskoj, uverena sam da će organizacija Prvenstva biti na vrhunskom nivou. Francuska je poznata rukometna zemlјa, aktuelni su svetski šampioni u obe konkurencije. Nјihova reprezentacija se jako ozbilјna priprema da svetskoj pridoda i evropsku krunu.


Reprezentacija Srbije treniraće u Beogradu do četvrtka kada sledi put u Bukurešt na Kup Karpata gde će 23. i 24. novembra odmeriti snage sa selekcijom domaćina, odnosno, Rumunijom B ili Rusijom


13. Evropsko prvenstvo u rukometu za žene održaće se u periodu od 29. novembra do 16. decembra 2018. godine, u Francuskoj, u organizaciji Rukometnog saveza Francuske i Evropske rukometne federacije (EHF).


Datum: 21.11.2018. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...