x

Bokserski turnir Zlatna rukavica 2018

Bokserski turnir Zlatna rukavica 2018 Foto: Bokserski savez Srbije

61. Međunarodni bokserski turnir Zlatna rukavica održaće se u periodu od 28. novembra do 01. decembra 2018. godine, u Nišu, u organizaciji Bokserskog kluba Naisus i Bokserskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Grada Niša.


Zlatna rukavica, odnosno Meč šampiona je međunarodni bokserski turnir koji se svake godine sredinom novembra održava u Srbiji. Godinama unazad “Zlatna rukavica” je simbol amaterskog boksa i prestižna srpska (eks jugoslovenska) nagrada za najboljeg boksera. Čuveni „Meč šampiona“ za trofej „Zlatna rukavica“ prvi put je održan 1957. godine u Beogradu, kada je počelo zlatno vreme jugoslovenskog, samim tim i srpskog boksa. Osvajači „Zlatne rukavice“ bili su čuveni šampioni tadašnjeg vremena -  Marijan Beneš, Mate Parlov, Mirko Puzović, Bratislav Ristić i mnogi drugi iz plejade šampiona nekadašnje države.


Ovogodišnji bokserski turnir Zlatna rukavica održaće se u hali Čair u Nišu, u skladu sa pravilima Bokserskog saveza Srbije.


KO? 61. Bokserski turnir Zlatna rukavica

ŠTA? boks, turnir

KAD? 28.11. - 01.12.2018.

GDE? Hala Čair (Niš)


Programom bokserskog turnira Zlatna rukavica predviđena su takmičenja u u elitnoj kategoriji za muškarce. Očekuje se učešće boksera iz oko 25 zemalja. Takođe, programom turnira, predviđeno je da 28. i 29. novembra 2018. godine, budu održane kvalifikacione borbe u maloj i velikoj sali hale "Čair", dok će 30. novembra na programu biti polufinalna takmičenja, a dan kasnije, 01. decembra 2018. godine, finalne borbe koje počinju u 19:00 časova.


Napomena:

  • Ulaz na sve mečeve je besplatan.


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 28.11.2018. do 01.12.2018.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Bokserski klub Naisus; Bokserski savez Srbije
Mesto:
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: box.serbia@gmail.com
Web sajt: http://bokserskisavez.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...