Bokserski turnir Zlatna rukavica 2018

Foto: Bokserski savez Srbije

61. Međunarodni bokserski turnir Zlatna rukavica održaće se u periodu od 28. novembra do 01. decembra 2018. godine, u Nišu, u organizaciji Bokserskog kluba Naisus i Bokserskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Grada Niša.


Zlatna rukavica, odnosno Meč šampiona je međunarodni bokserski turnir koji se svake godine sredinom novembra održava u Srbiji. Godinama unazad “Zlatna rukavica” je simbol amaterskog boksa i prestižna srpska (eks jugoslovenska) nagrada za najboljeg boksera. Čuveni „Meč šampiona“ za trofej „Zlatna rukavica“ prvi put je održan 1957. godine u Beogradu, kada je počelo zlatno vreme jugoslovenskog, samim tim i srpskog boksa. Osvajači „Zlatne rukavice“ bili su čuveni šampioni tadašnjeg vremena -  Marijan Beneš, Mate Parlov, Mirko Puzović, Bratislav Ristić i mnogi drugi iz plejade šampiona nekadašnje države.


Ovogodišnji bokserski turnir Zlatna rukavica održaće se u hali Čair u Nišu, u skladu sa pravilima Bokserskog saveza Srbije.


KO? 61. Bokserski turnir Zlatna rukavica

ŠTA? boks, turnir

KAD? 28.11. - 01.12.2018.

GDE? Hala Čair (Niš)


Programom bokserskog turnira Zlatna rukavica predviđena su takmičenja u u elitnoj kategoriji za muškarce. Očekuje se učešće boksera iz oko 25 zemalja. Takođe, programom turnira, predviđeno je da 28. i 29. novembra 2018. godine, budu održane kvalifikacione borbe u maloj i velikoj sali hale "Čair", dok će 30. novembra na programu biti polufinalna takmičenja, a dan kasnije, 01. decembra 2018. godine, finalne borbe koje počinju u 19:00 časova.


Napomena:

  • Ulaz na sve mečeve je besplatan.


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 28.11.2018. do 01.12.2018.

FOTO GALERIJA

Ostale fotografije iz galerije:
Bokserski turnir Zlatna rukavica 2018

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
Bokserski klub Naisus; Bokserski savez Srbije
Mesto:
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
box.serbia@gmail.com
Web sajt: http://bokserskisavez.rs
Facebook: nije dostupno
Twitter: nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...