x

Obradović objavio spisak pred Evropsko prvenstvo u Francuskoj

Obradović objavio spisak pred Evropsko prvenstvo u Francuskoj

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović, objavio je spisak od 28 igračica na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo u rukometu za žene koje 29. novembra 2018. godine počinje u Francuskoj.


13. Evropsko prvenstvo u rukometu za žene održaće se u periodu od 29. novembra do 16. decembra 2018. godine, u Francuskoj, u organizaciji Rukometnog saveza Francuske i Evropske rukometne federacije (EHF).


Na spisku ženske rukometne reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj nalaze se: Sanja Radosavljević; Katarina Krpež Šlezak; Timea Milošević; Jelana Trifunović; Andrea Lekić; Dijana Števin; Jelena Lavko; Jovana Kovačević; Jovana Risović; Jelena Agbaba; Željka Nikolić; Anđela Janjušević; Lidija Cvijić; Tamara Radojević; Jovana Bogojević; Slađana Pop - Lazić; Dijana Radojević; Marija Obradović; Aleksandra Vukajlović; Ivana Mitrović; Katarina Tomašević; Jovana Stoiljković; Dragana Svijić; Marija Petrović; Marina Pantić; Marija Čolić; Milica Rančić; Marina Dmitrović. Pored rukometašica, na spisku su, u okviru stručnog štaba i: Mazalam Džemailoski; Ljubomir Obradović; Živojin Maksić; Strahinja Marković; Dragan Ilić; Milenko Savić; Siniša Đukić. (Izvor: RSS)


Ženska rukometna reprezentacija Srbije nastupaće u grupi A na Evropskom prvenstvu u Francuskoj , gde će joj rivali biti selekcije Švedske, Danske i Poljske. Grupa preliminarne faze igra se u Nantu, a tri najbolje selekcije ukrstiće sa tri najbolja tima iz grupe B u Nansiju, gde će igrati selekcije Rusije, Crne Gore, Slovenije i Francuske.


Raspored utakmica - Evropsko prvenstvo u rukometu za žene 2018


Okuplјanje rukometašica Srbije i stručnog štaba zakazano je za 18. novembar 2018. godine, nakon čega će najbolјe srpske rukometašice učestvovati na Kupu Karpata od 22. do 24. novembra zajedno sa selekcijama Rumunije A i B, odnosno, Rusije, dok je put za Nant planiran je za 28. novembar. Rukometašice Srbije su na dva poslednja takmičenja, EP 2016 u Švedskoj i SP 2017 u Nemačkoj, zauzele deveto mesto.


Datum: 07.11.2018. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...