4. Beogradska trka Deda Mrazeva

 
 
Pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Beograda, Gradskog Sekretarijata za sport i omladinu i SO Rakovica u organizaciji Sportskog saveza Rakovice u nedelju 25.12.2011. godine biće održana četvrta po redu "Beogradska trka Deda Mrazeva".

Beograd je jedini grad u istorčnom delu Evrope gde se trka tradicionalno održava. Na trci će pored Beograđana učestvovati Deda Mrazevi iz cele Srbije i nekoliko Evropskih zemalja. Bela staza Deda Mraza, kojom će trčati ili šetati preko 3000 naših Deda Mrazeva i Baba Mrazica je ulica Kralja Milana. Sabirališe za sve učesnike je na platou kod Terazijske česme. Prvih hiljadu odraslih učesnika na poklon dobijaju kostim Deda Mraza koji su u obavezi da obuku. Deca uzrasta do 14 godina dobijaju kapice..

Prateći muzičko-zabavni program na Centralnoj bini počinje u 10:00 kada će se otvoriti i punktovi za preuzimanje kostima i kapica. Poćetak Parade Deda Mrazića je u 11:30, namenjena je deci koja će u povorci pratiti kočiju Beogradskog Deda Mraza. Start Beogradske trke Deda Mrazeva je u 13:00 časova. Startna-Ciljna kapija se nalazi pored Terazijskog platoa. Kao i predhodnih godina trka ima humanitarni karakter.

Pod sloganom "Ove godine Deda Mrazevi daruju život" u saradnj sa Institutom za transfuziju krvi Srbije organizujemo akciju dobrovoljnog davanja krvi. Vozilo instituta će biti postavljeno na platou ispred Hotela Balkan.

U saradni sa Republičkim udruženjem za pomoć osobama obolelih od autizma organizujemo humanitarnu akciju "Plavi Deda Mraz" (plava boja autizma). Prilikom preuzimanja kostima Deda Mrazevi i Baba Mrazice mogu da ostave novčani prilog u posebno naznačenim kutijama za pomoć u realizaciji programa za autističnu decu.

Ove godine naši promoteri su Deda Mrazevi i Baba Mrazice: Svetlana Kitić Magić, Aleksandra Perović, Zorana Arunović, Lubivoje Ršumović, Bogdan Obradović, Saša Dragić, Žarko Paspalj, Saša Stolić i mnoge druge poznate ljičnosti iz sveta kulture i sporta.

Svi učesnici trke na poklon dobijaju Sertifikat o učešću.
Trka se ralizuje uz pomoć 40 volontera koji nesebično daju sebe verujući u Deda Mraza!

Ovog decembra vam stiže "Najsrećniji dan u Beogradu"

Trčite, đžogirajte ili prošetajte u odelu Deda Mraza na 4. Beogradskoj trci Deda Mrazeva. Ne propustite priliku da budete učesnici najlepše porodične zabave na svetu.
Datum: 25.12.2012. Autor: Olivera Krivokapić Dragićević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...