x

4. Beogradska trka Deda Mrazeva

4. Beogradska trka Deda Mrazeva
Pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Beograda, Gradskog Sekretarijata za sport i omladinu i SO Rakovica u organizaciji Sportskog saveza Rakovice u nedelju 25.12.2011. godine biće održana četvrta po redu "Beogradska trka Deda Mrazeva".

Beograd je jedini grad u istorčnom delu Evrope gde se trka tradicionalno održava. Na trci će pored Beograđana učestvovati Deda Mrazevi iz cele Srbije i nekoliko Evropskih zemalja. Bela staza Deda Mraza, kojom će trčati ili šetati preko 3000 naših Deda Mrazeva i Baba Mrazica je ulica Kralja Milana. Sabirališe za sve učesnike je na platou kod Terazijske česme. Prvih hiljadu odraslih učesnika na poklon dobijaju kostim Deda Mraza koji su u obavezi da obuku. Deca uzrasta do 14 godina dobijaju kapice..

Prateći muzičko-zabavni program na Centralnoj bini počinje u 10:00 kada će se otvoriti i punktovi za preuzimanje kostima i kapica. Poćetak Parade Deda Mrazića je u 11:30, namenjena je deci koja će u povorci pratiti kočiju Beogradskog Deda Mraza. Start Beogradske trke Deda Mrazeva je u 13:00 časova. Startna-Ciljna kapija se nalazi pored Terazijskog platoa. Kao i predhodnih godina trka ima humanitarni karakter.

Pod sloganom "Ove godine Deda Mrazevi daruju život" u saradnj sa Institutom za transfuziju krvi Srbije organizujemo akciju dobrovoljnog davanja krvi. Vozilo instituta će biti postavljeno na platou ispred Hotela Balkan.

U saradni sa Republičkim udruženjem za pomoć osobama obolelih od autizma organizujemo humanitarnu akciju "Plavi Deda Mraz" (plava boja autizma). Prilikom preuzimanja kostima Deda Mrazevi i Baba Mrazice mogu da ostave novčani prilog u posebno naznačenim kutijama za pomoć u realizaciji programa za autističnu decu.

Ove godine naši promoteri su Deda Mrazevi i Baba Mrazice: Svetlana Kitić Magić, Aleksandra Perović, Zorana Arunović, Lubivoje Ršumović, Bogdan Obradović, Saša Dragić, Žarko Paspalj, Saša Stolić i mnoge druge poznate ljičnosti iz sveta kulture i sporta.

Svi učesnici trke na poklon dobijaju Sertifikat o učešću.
Trka se ralizuje uz pomoć 40 volontera koji nesebično daju sebe verujući u Deda Mraza!

Ovog decembra vam stiže "Najsrećniji dan u Beogradu"

Trčite, đžogirajte ili prošetajte u odelu Deda Mraza na 4. Beogradskoj trci Deda Mrazeva. Ne propustite priliku da budete učesnici najlepše porodične zabave na svetu.
Datum: 25.12.2012. Autor: Olivera Krivokapić Dragićević

PROČITAJTE JOŠ...