x

Unapređenje trkačkog pokreta u Srbiji

Unapređenje trkačkog pokreta u Srbiji
Za jubilarni 25. Beogradski maraton, koji će se održati u nedelju 22. aprila 2012. godine, preduzeće "Beogradski maraton" i "Trcanje.rs" su postigli dogovor o saradnji u funkciji unapređenja trkačkog pokreta u Beogradu i Srbiji.
          
Jedan vid unapređenja trkačkog pokreta ogleda se u tome da će na 25. Beogradskom maratonu trčati šest Pejsmejkera (iskusni trkači koji nose vidno označen rezultat koji planiraju da istrče). Na taj način rekreativni učesnici i učesnice ne moraju da se brinu da li trče pravim ritmom u odnosu na onaj koji su planirali.
unapredjenje-trkackog-pokreta-u-srbiji

"Trcanje.rs" garantuje da će Pejsmejkeri trčati ritmom za sledeća planirana vremena: Polumaraton: 1:45 i 2:00 časa; maraton: 3:30, 4:00, 4:30 i 5:00 časova.

Pored Pejsmejkera, "Trcanje.rs" planira i sledeće aktivnosti u nedelji pre Beogradskog maratona:

- U četvrtak 19.04. u 20h u Tribinskoj Sali Doma omladine će biti organizovano predavanje o trasi Beogradskog maratona i prezentacija BELhospic humanitarnog programa na maratonu.
- U petak 20.04. u 20h u Velikoj Sali Doma omladine će biti prikazan dokumentarni film o Njujorškom maratonu i Fredu Libou - Run for your life.
-  Kampanja navijanja - čitaoci će na sajtu predlagati motivacione parole koje će biti štampane na velikim plakatima i deljene navijačima pored staze.
Datum: 18.04.2012. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...