x

Rezultati raketnih modelara sa Svetskog kupa

Od 11. do 13. maja u Bugarskoj je održano četvrto kolo Svetskog kupa raketnih modelara, a prvo od početka godine na kome su učestvovali naši raketni modelari. Ovogodišnji start je vrlo obećavajući i ne ostavlja prostora za sumnju da će i ove godine biti ponovljen uspeh od prošle, kada su naši raketni modelari u okviru ovog takmičenja osvojili ukupno 40% medalja.

U konkurenciji takmičara iz Rusije, Bugarske, Rumunije i Makedonije, naši raketni modelari su osvojili ukupno sedam medalja u četiri klase. Prve tri pozicije u klasi S4A (raketoplani) zauzeli su: 1. Zoran Katanić, 2. Živan Josipović i 3. Vladimir Čipčić. U klasi S6A (rakete sa trakom) prvo mesto je osvojio Vladimir Čipčić, dok je četvrto mesto zauzeo Zoran Katanić. Prvu poziciju u klasi S7 (makete) zauzeo je Živan Josipović, a treću Vladimir Čipčić. U klasi S8E/P (RC raketoplani) drugo mesto je osvojio Vladimir Čipčić, sa minimalnom razlikom u odnosu na prvoplasiranog takmičara.

Do sada su, prema FAI kalendaru, održana ukupno četiri takmičenja za Svetski kup: Katalunja kup u Španiji, Belarus kup u Grodnu (Belorusija), Koroljev kup u Rusiji, i nakon otkazanog Texas kupa u SAD, ovo takmičenje u Kaspičanu u Bugarskoj. Kaspičan će sledeće godine biti domaćin Evropskog prvenstva, a za dve godine i Svetskog prvenstva raketnih modelara.
Datum: 15.05.2012. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...