Još 100 dana do 25. Beogradskog maratona

 
 
Beogradski maraton ulazi u završnu fazu priprema za održavanje jubilarnog 25. izdanja 21.04.2012. godine

Pored neophodnih tehničkih uslova za realizaciju ovog zahtevnog projekta na kojima se sada radi zajedno sa predstavnicima Grada Beograda,  vrše se i programske pripreme u drugim segmentima organizacije kao što su obezbeđivanje nastupa kvalitetnih maratonaca, predstavljanje turističkih aranžmana za dolazak stranih rekreativnih učesnika, ali i selekcija humanitarnih aktivnosti za predstojeći jubilej.

Potpredsednik Svetske asocijacije atletskih federacija (IAAF) i još uvek aktuelni svetski rekorder u skoku s motkom (6.14 m na otvorenom i 6.15 m u dvorani) Sergej Bubka najavio je mogućnost da ponovo bude specijalni gost na ovogodišnjem Beogradsko maratonu.


Bubka je ranije u istoj funkciji bio i na 10. Beogradskom Štark maratonu 1997. godine kada je izjavio da je bio izuzetno zadovoljan organizacijom maratona i atmosferom u Beogradu tokom održavanja ovog događaja. Mogućnost da Bubka posle 15 godina ponovo poseti prestonicu Srbije i tako podrži organizatore i bude u prilici da oceni značaj novog jubileja - bila bi veliki podsticaj za ovaj događaj i nastavak tradicije Beogradskog maratona da svake godine ima vrhunske promotere.

Sergej Bubka - biografija
Bubka je među retkim sportistima koji je tokom svoje karijere osvojio sve što je bilo moguće ostvariti. Bio je evropski prvak i rekorder u dvorani i na otvorenom, svetski rekorder (svetski rekord je obarao 35 puta) i šestostruki svetski prvak, olimpijski rekorder i šampion i svakako jedna od najznačajnijih figura u istoriji sporta sa mnogo nagrada i priznanja uključujući i titulu najboljeg sportiste sveta.

Bubka je sada predsednik Olimpijskog komiteta Ukrajine, predsedava sektorom za razvoj u IAAF-u, član je IOC (Međunarodni olimpijski komitet) i izuzetno je aktivan u mnogobrojnim humanitarnim i sportskim programima, posebno za decu i mlade.

- Ovogodišnji Beogradski maraton biće: prvenstvo Balkana u maratonu. Takođe IAAF je potvrdio da Beogradski maraton 2012 poseduje ovogodišnji sertifikat za postizanje rezultata koji se priznaje kao olimpijska norma za učešće na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Datum: 27.12.2011. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...