x

Maratonski plamen na 28. SuisseGas Beogradskom maratonu

Maratonski plamen na 28. SuisseGas Beogradskom maratonu Autor fotografije: Predrag N Đurović
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je danas ambasadora Grčke Konstantinosa Ikonomidisa. Posle razgovora, kojem je prisustvovao i Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona, gradonačelnik Siniša Mali i ambasador Konstantinos Ikonomidis dali su izjave predstavnicima medija.

– Sa zadovoljstvom mogu da saopštim da će Beograd i Beogradski maraton biti domaćini Maratonskog plamena koji simbolizuje mir i toleranciju, kao i prijateljstvo našeg i grčkog naroda. Maratonski plamen će doći tri dana uoči 28. beogradskog maratona i 18. aprila goreće na startu i na cilju. 

Pripreme za najmasovniju gradsku manifestaciju teku prema planu i mesec dana uoči maratona prijavilo se više od 3.000 učesnika iz 46 zemalja iz celog sveta, tako da očekujemo da ovogodišnji maraton bude rekordan po broju učesnika. 

Beograđane pozivam da uzmu učešće u što većem broju u maratonu, polumaratonu ili Trci zadovoljstva na 5 km, kao i da budu uz stazu i da bodre učesnike. Zahvaljujem ekselenciji Konstantinosu Ikonomidisu, Atinskom maratonu i Atletskoj federaciji Grčke (SEGAS), koji su omogućili da Beograd bude domaćin Maratonskog plamena – izjavio je Siniša Mali, gradonačelnik Beograda.

Ambasador Grčke u Srbiji Konstantinos Ikonomidis je podsetio da je Maratonski plamen prvi put donet u Beograd, takođe povodom Beogradskog maratona, 2008. godine i dodao:
– Maratonski plamen je simbol mira i promoviše ga širom sveta, kao i sport i fer nadmetanje. Maratonski plamen u Beogradu promovisaće i sam maratonski pokret i, uveren sam, doprineti i jačanju tradicionalnog prijateljstva Srbije i Grčke, Beograda i Atine .
Datum: 20.03.2015. Autor: Nikola ma

PROČITAJTE JOŠ...