Maratonski plamen na 28. SuisseGas Beogradskom maratonu

Autor fotografije: Predrag N Đurović
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je danas ambasadora Grčke Konstantinosa Ikonomidisa. Posle razgovora, kojem je prisustvovao i Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona, gradonačelnik Siniša Mali i ambasador Konstantinos Ikonomidis dali su izjave predstavnicima medija.

– Sa zadovoljstvom mogu da saopštim da će Beograd i Beogradski maraton biti domaćini Maratonskog plamena koji simbolizuje mir i toleranciju, kao i prijateljstvo našeg i grčkog naroda. Maratonski plamen će doći tri dana uoči 28. beogradskog maratona i 18. aprila goreće na startu i na cilju. 

Pripreme za najmasovniju gradsku manifestaciju teku prema planu i mesec dana uoči maratona prijavilo se više od 3.000 učesnika iz 46 zemalja iz celog sveta, tako da očekujemo da ovogodišnji maraton bude rekordan po broju učesnika. 

Beograđane pozivam da uzmu učešće u što većem broju u maratonu, polumaratonu ili Trci zadovoljstva na 5 km, kao i da budu uz stazu i da bodre učesnike. Zahvaljujem ekselenciji Konstantinosu Ikonomidisu, Atinskom maratonu i Atletskoj federaciji Grčke (SEGAS), koji su omogućili da Beograd bude domaćin Maratonskog plamena – izjavio je Siniša Mali, gradonačelnik Beograda.

Ambasador Grčke u Srbiji Konstantinos Ikonomidis je podsetio da je Maratonski plamen prvi put donet u Beograd, takođe povodom Beogradskog maratona, 2008. godine i dodao:
– Maratonski plamen je simbol mira i promoviše ga širom sveta, kao i sport i fer nadmetanje. Maratonski plamen u Beogradu promovisaće i sam maratonski pokret i, uveren sam, doprineti i jačanju tradicionalnog prijateljstva Srbije i Grčke, Beograda i Atine .
Datum: 20.03.2015. Autor: Nikola ma

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...