Beograd spreman za 28. SuisseGas Beogradski maraton

Na susretu sa predstavnicima medija u Skupštini grada Beograda Goran Vesić gradski menadžer je istakao da je zahvaljujući dobroj koordinacija sa Beogradskim maratonom i angažovanju MUP Srbije, Vojske Srbije, Hitne pomoći svih javnih i komunalnih preduzeća Beograd spreman za 28. SuisseGas Beogradski maraton, koji će se održati u subotu 18. aprila.

– Beogradski maraton je jedan od najvažnijih i najlepših događaja u našem gradu. Važan je i za grad i za same učesnike, a posebno se ponosnim tim što ćemo ove godine imati rekordan broj prijavljenih trkača, trenutno više od 4.000 i verujem da ćemo biti u prilici da, kao što direktor maratona Dejan Nikolić odavno priželjkuje, prekinemo prijavljivanje kada dobijemo 5.000 učesnika u maratonu i polumaratonu. Iduće godine počećemo ranije da primamo prijave i da ih , kao mnogi veliki maratoni, zaključimo mnogo ranije. Raduje me i napredak u organizaciji i proglašenje Trke zadovoljstva za „pet frendli” trku, što će prvi put omogućiti da učesnici trče sa svojim ljubimcima – rekao je Goran Vesić.

Gradski menadžer obavlja i funkciju predsednika izvršnog odbora 28. SuisseGas beogradskog maratona.
– Pre osamnaest godina bio sam, takođe, na toj funkciji i na ovom istom mestu imali smo konferenciju za štampu, a te godine rođeni su današnji „maturanti maratonci” koji će u subotu trčati u maratonu polumaratonu i Trci zadovoljstva – Podsetio je Goran Vesić.

Naslovni sponzor Trke zadovoljstva na 5 km je kompanija „Coca-Cola”, jer se trka u kojoj su svi pobednici uklapa u njihovu akciju „Pokret za radost”.
„Partnerstvom sa Beogradskim maratonom, želimo da uključimo što veći broj ljudi da budu aktivni i uvrste fizičku aktivnost u svoju svakodnevicu. Coca-Cola trka zadovoljstva jedna od najvažnijih manifestacija koju Coca-Cola sistem partnerski podržava kroz sveobuhvatnu platformu „Pokret za radost“. U okviru ovog projekta samo u prošloj godini je kroz različite dugoročne projekte i inicijative pokrenuto više od 80.000 ljudi. Istovremeno, želimo i da pomognemo lokalnoj zajednici te će sredstva koja će Coca-Cola sistem donirati Zavodu za vaspitanje dece i omladine biti uložena u opremanje i sređivanje kuće u Čortanovcima u kojoj štićenici ove ustanove provode vikende i leta u prirodi kako bi im pružili priliku da uživaju u rekreaciji, igri, pokretu i timskom duhu“, izjavila je Milica Stefanović, predstavnica Coca-Cola sistema.

Marija Kilibarda, ambasadorka Coca-Cola platforme „Pokret za radost“ pozvala je sve Beograđane da se u subotu okušaju u nekoj od trka na ovogodišnjem Beogradskom maratonu, a posebnu zabavu obećala je onima koji će učestvovati u Coca Cola Trci zadovoljstva.

Dragan Rolović, direktor Zavoda za vaspitanje i obradovanje dece i omladine Beograd zahvalio je što će „Coca-Cola” podržati ovu akciju koja je pokrenuta u saradnji s Beogradskim maratonom.

Vojska Srbije učestvuje u maratonu na dva načina.
– Mi učestvujemo svake godine u organizaciji, ovog puta sa 150 kadeta i 25 profesora, ali u takmičarskom delu sa 160 učesnika, pre svega u polumaratonu. Ministar odbrane je naredio da u polumaratonu trči jedan visoki oficir i jedan državni službenik, pa ćemo general Goran Radovanović i ja kao državni sekretar nastupiti u polumaratonu i nadam se da ćemo izdržati do cilja – rekao je Zoran Đorđević, državni sekretar Ministarstva odbrane...

„Pet frendli” trka, odnosno i kućni ljubimci su dobrodošli na Trku zadovoljstva, održaće sa na predlog Dejana Nikolića u okviru „Coca-Cola” trke zadovoljstva, s tim što će vlasnici i njihovi ljubimci krenuti sa starta odmah posle trkača iz zadovoljstva. Ideja je da se promoviše odgovorno vlasništvo i ponašanje prema kućnim ljubimcima, tako da će moći da učestvuju samo čipovani i vakcinisani psi koje će vlasnici voditi na povocima, a Budimir Grubić, direktor VeterineBeograd je rekao da će stručnjaci te ustanove kontrolisati pasoše svih ljubimaca, kao i da li oni psi za koje je to propisano imaju korpe, i da li su vlasnici poneli higijenske vrećice. I to nije sve – učesnici su pozvani da ponesu hranu za kućne ljubimce koja će se prikupljati na startu i proslediti prihvatilištima u kojima su smešteni psi koji nisu imali odgovorne vlasnike.

Darko Glavaš, direktor Beo-kom servisa  je istakao da je Beogradski maraton značajan deo aprilskih „Dana Beograda” i da se tim povodom grad umiva već mesec i po dana:
– Prolećnim uređenjem grada, obimnijim nego ikad do sada, posebna pažnja poklonjena je uređenju fontana, trgova i parkova duž same staze, kao i ulica kojima vodi maratonska staza. Poslednjih 48 časova Gradska čistoća će oprati i očistiti sve ulice tako da iz Beograda ode u svet najlepša moguća slika a upućujem apel Beograđanima da uklone svoja vozila sa trase, kao i da prate informacije o promeni režima saobraćaja i da koriste alternativne pravce, most preko Ade Ciganlije i Pupinov most – rekao je Glavaš.

Dr Goran Čolaković direktor Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć je dodao da će njihove ekipe brinuti o zdravlju učesnika sa 15 mobilnih ekipa duž staze i vozilima koja će pratiti maratonce, polumaratonce kao i učesnike trke zadovoljstva da bi im ukazali pomoć na licu mesta ako bude trebalo, a svim učesnicima preporučio je da da ne prekoračuju granice svojih mogućnosti i da koriste tečnost koja će ih čekati na okrepnim stanicama.

Datum: 15.04.2015. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...