x

Nastavak edukativnog programa priprema za učešće na 28. SuisseGas Beogradskom maratonu

Nastavak edukativnog programa priprema za učešće na 28. SuisseGas Beogradskom maratonu
U sklopu realizacije edukativnog programa priprema za učešće u  trkama na 28. SuisseGas Beogradskom maratonu, u Domu omladine Beograda je 10. marta održano drugo predavanje iz oblasti trčanja. Predavanje je organizovao Trkačkо-rekreativni klub “Beogradski maraton” u saradnji sa Fakultetom za sport Univerziteta „Union-Nikola Tesla“ u Beogradu, na temu „Tehnika i taktika trčanja na polumaratonu i maratonu“. 

Predavanje su, u prisustvu studenata  Fakulteta za sport, maturanata-maratonaca iz Zemunske gimnazije, članova Udruženja „Ultratrkač“ i trkača rekreativaca iz Beograda, održali profesori Franja Fratrić i Branko Bošković, koji imaju bogato iskustvo iz predmetne oblasti, i kao trkači i kao treneri. 

Kroz teorijsku i praktičnu obradu teme, slušaoci su mogli da steknu korisna saznanja i iskustva o značaju međusobne veze fizičke, tehničke i taktičke komponente u trenažnom i takmičarskom procesu, kod različitih profila trkača.

TRK „Beogradski maraton“, pored programa besplatnih edukacija, nastavlja i sa besplatnim treninzima, na koje se svi zainteresovani mogu prijaviti putem sajta www.prijava.rs, a treninzi se održavaju sredom od 17-19h i nedeljom od 10-12h na Banovom brdu, a uskoro i na NOVIM LOKACIJAMA – Dorćolu, Banjici, Novom Beogradu (Ušću i Bežanijskoj kosi)…

28. SuisseGas Beogradski maraton biće održan 18.04.2015. godine
Datum: 11.03.2015. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...