Put za Njujork ekskluzivno za učesnike 28. SuisseGas Beogradskog maratona

- „Put za Njujork“ (Road to New York City) je novi program Njujorškog trkačkog kluba koji će tek biti predstavljen svetskoj javnosti a Beogradski maraton je među retkim organizatorima maratona u svetu koji će učestvovati u njemu. Izuzetnu zahvalnost dugujemo Meri Vitenberg, predsedniku i izvršnom direktoru Njujorškog trkačkog kluba i TCS Njujorškog maratona što su učesnici ovogodišnjeg 28. SuisseGas Beogradskog maratona dobili ekskluzivnu priliku da budu učesnici ovogodišnjeg TSC Njujorškog maratona. - Izjavio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Na TCS Njujorškom maratonu 2015. startovaće i 10 učesnika 28. SuisseGas Beogradskog maratona  Saradnja Beogradskog maratona sa Njujorškim trkačkim klubom, organizatorom Njujorškog maratona, započela je 1989. godine kada je Fred Libou, osnivač i direktor Njujorškog maratona i jedan od utemeljivača Svetskog udruženja maratona i uličnih trka (AIMS), prihvatio poziv iz Beograda i doputovao da pomogne Beogradskom maratonu. Neumorni maratonski pregalac pomogao je da se koncipira nova staza na kojoj je održan 3. Beogradski maraton 1990. i kojom će se trčati i 28. SuisseGas Beogradski maraton. Podrška Freda Liboua, omogućila je Beogradskom maratonu da već 1990. postane član AIMS. 

Fred Libou je drugi put doputovao u Beograd 1993. godine u jeku sankcija OUN prema Saveznoj Republici Jugoslaviji i prema njenom sportu. Još iz Njujorka uputio je apel članovima svetskog maratonskog pokreta da dođu na Beogradski maraton i podrže svoje prijatelje... I to nije bilo sve. Iako je teška bolest od koje je oboleo bila u poodmakloj fazi obukao je trkačku opremu i u majici Njujorškog maratona pretrčao polumaratonsku stazu i pokazao solidarnost sa beogradskim maratoncima.

Tih godina Beogradski maraton se, kao prijatelj Njujorškog maratona, redovno predstavljao na EKSPO-u koji se priređuje povodom Njujorškog maratona, a od 1995. na Beogradskom maratonu pobednicima u muškoj i ženskoj konkurenciji, uz saglasnost porodice Freda Liboua i Njujorškog trkačkog kluba, dodeljuje se Trofej „Fred Libou”. 

Nedavno, obnovljena je saradnja sa Njujorškim trkačkim klubom, koji ima 40.000 članova, i TCS Njujorškim maratonom i Beogradski maraton je, među prvim maratonima, dobio mesto u programu „Put za Njujork“ (Road to NYC), koji će uskoro biti predstavljen maratonskom pokretu.

– Poznato je da se do startnih brojeva za TCS Njujorški maraton teško dolazi. Lista učesnika za ovogodišnju trku 1. novembra je odavno zaključena, a na osnovu mesta u programu „Put za Njujork” Beogradski maraton dobiće 10 startnih brojeva za učesnike maratona i polumaratona na 28. SuisseGas Beogradskom maratonu. Za ovu priliku koju su dobili učesnici naše manifestacije izuzetnu zahvalnost dugujemo Meri Vitenberg, predsedniku i izvršnom direktoru Njujorškog trkačkog kluba i TCS Njujorškog maratona – kaže Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Realizaciju programa „Put za Njujork“ sprovešće novoformirani Trkačko-rekreativni klub Beogradski maraton, a o svim elementima ovog programa javnost će uskoro biti obaveštena. Ove godine Beogradski maraton će predstaviti 29. SuisseGas Beogradski maraton 2016. na Maratonskom EKSPO-u u Njujorku, koji ima više od 100.000 posetilaca.

28. SuisseGas Beogradski maraton biće održan 18.04.2015. godine.

Prijavljivanje za ovogodišnji Beogradski maraton vrši se na sajtu www.bgdmarathon.org do 10.04.2015. a od 13.04.2015. do 17.04.2015 prijavljivanje će se vršiti isključivo u Prijavnom centru 28. SuisseGas Beogradskog maratona u Domu omladine Beograda (10h-20h)
Datum: 09.04.2015. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...