x

Uniqa osiguranje uz Beogradski maraton još tri godine

Uniqa osiguranje uz Beogradski maraton još tri godine Autor fotografije: Predrag N Đurović
Uspešna saradnja Beogradskog maratona i UNIQA osiguranja započeta na prošlogodišnjem maratonu nastaviće se i na 28. SuisseGas Beogradskom maratonu, koji će se održati 18. aprila, ali i na narednim trkama... 

Ugovor o trogodišnjem partnerstvu potpisali su Gordana Bukumirić, generalni direktor UNIQA osiguranja i Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.
– Ponosni smo što smo i ove godine deo najmasovnijeg pokreta u Srbiji i najprestižnijeg sportskog takmičenja. I naredne tri godine UNIQA osiguranje će biti prijatelj i podrška Beogradskog maratona, maratonaca i publike. UNIQA se pobrinula i za sigurnost svih učesnika, koji će biti osigurani od eventualnih nezgoda koje im se mogu desiti tokom učešća na maratonu. Pored podrške Beogradskom maratonu, UNIQA će i ove godine podržati takmičare posebnim muzičkim programom, što će nadamo se uticati i na veći broj građana duž trase kojom se odvija maraton. Nadamo se da će i broj posetilaca biti rekordan, kao i broj do sada prijavljenih takmičara. – rekla je Gordana Bukumirić, na današnjoj konferenciji za novinare u Skupštini grada Beograda.

Dejan Nikolić je dodao da mu je izuzetno drago da se saradnja sa UNIQA osiguranjem nastavlja, kao i da partnerstvo s UNIQA osiguranjem ima više nivoa:
– Pored osuguranja svih učesnika i muzičke podrške - UNIQA osiguranje obezbeđuje zajedno sa Beogradskim maratonom i bonuse za obaranje rekorda u internacionalnoj i domaćoj konkurenciji čime se pruža i podrška domaćim atletičarima. Prošle godine Darku Živanoviću je za malo izmakao rekord u polumaratonu za domaće takmičare, ali UNIQA osiguranje je vrednovala njegov napor i dostignuće i dodelila mu polovinu nagrade...

Naš olimpijac iz Londona Darko Živanović 18. aprila ponovo će startovati u polumaratonu.
– Drago mi je što ću ponovo trčati na Beogradskom maratonu, čija je organizacija svake godine sve bolja i bolja i na kojem učestvuju sve bolji i bolji takmičari. Nadam se da ću i ja ove godine biti bolji nego prošle, a moj cilj u 2015. je da u drugom delu sezone istrčim normu za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i da iduće godine na Beogradski maraton dođem kao olimpijac – rekao je Živanović.

Beogradski maraton je, kao što je istakao Dejan Nikolić, dobra platforma za humanitarne organizacije, a to potvrđuje i primer dobrotvorne organizacije BELhospice.
– Sa Beogradskim maratonom sarađujemo već četiri godine i za našu organizaciju, koja već 11 godina potpuno besplatno zbrinjava terminalno obolele onkološke pacijente, kao i za svaku humanitarnu organizaciju je potvrda o svesti među ljudima o potrebi da se pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija – rekla je Ivana Todorović, osnivač ove organizacije, i pozvala sve humane trkače da se priključe timu BELhospice koji će na 28. SuisseGas Beogradskom maratonu imati više od 600 članova u sve tri trke – maratonu, polumaratonu i „Coca-Cola trci zadovoljstva” na 5 km.

Jedna od učesnica ove trke je mis Srbije Marija Ćetković, bivša košarkašica.
– Meni nije problem da pretrčim 5 kilometara. To činim svakog dana pripremajući se za Beogradski maraton, a moj trener je Ivana Španović, koja će – nadam se – ubrzo postati najbolja atletičarka Evrope – rekla je Marija Ćetković.

Dejan Nikolić je na kraju podsetio da trend prijavljivanja učesnika nagoveštava da će 18. aprila biti oboren rekord po broju učesnika (prošle godine 3.650 trkača iz 52 zemlje), da je jednako dinamičan tok prijava za Prvenstvo Srbije u štafetnom polumaratonu za srednjoškolske, univerzitetske i korporacijske timove, a da Trkačko-rekreativni klub Beogradski maraton organizuje radionice, zajedničke treninge i lekarske preglede koje je već pohodilo više od 100 budućih učesnika 28. SuisseGas Beogradskog maratona. Pripreme, uz punu podršku Skupštine grada Beograda i javnih i komunalnih preduzeća teku prema predviđenom planu.
Prijavljivanje za ovogodišnji Beogradski maraton vrši se na sajtu www.bgdmarathon.org do 10.04.2015. a od 13.04.2015. do 17.04.2015 prijavljivanje će se vršiti isključivo u Prijavnom centru 28. SuisseGas Beogradskog maratona u Domu omladine Beograda (10h-20h)
Datum: 03.04.2015. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...