x

Evropske Olimpijske igre 2015

Evropske Olimpijske igre 2015

Prve po redu, Evropske Olimpijske igre održaće se u periodu od 12. do 28. juna 2015. godine, u Bakuu (Azerbejdžan), u organizaciji Olimpijskog komiteta Azerbejdžana i Evropskog olimpijskog komiteta (EOK).


Odluka o domaćinu prvih Evropskih igara doneta je  na  41. zasedanju Generalne Skupštine Evropskih olimpijskih  komiteta (EOK-a) održanom 8. decembra 2012. godine u Rimu. Time je i Stari kontinent dobio regionalno sportsko takmičenje kakva odavno postoji na drugim kontinentima  (Panameričke i Azijske  igre).


Evropske olimpijske igre nemaju za cilj da budu kopija Olimpijskih igara, već da budu inovativne, drugačije, da promovišu sport i njegove vrednosti i da pruže podršku mladim sportistima, i biće održavane svake četiri godine.


Programom Evropskih olimpijskih igara predviđena su takmičenja u 21 sportskoj disciplini: badminton, boks, biciklizam, džudo, fudbal na pesku, gimnastika, karate, kanu sprint, košarka 3 na 3, mačevanje, odbojka, plivanje, rvanje, sinhrono plivanje, skokovi u vodu, streljaštvo, streličarstvo, stoni tenis tekvondo, triatlon, vaterpolo. Očekuje se učešće više od 5000 sportista iz 49 evropskih zemalja.


Do sada je potvrđeno da će u 7 sportova sportisti  moći da se kvalifikuju za učešće na OI u Riju 2016: streljaštvo – pobednici u svim disciplinama; triatlon – pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji; stoni tenis  - pobednici u svim disciplinama; odbojka na pesku – osvajanje bodova za rang listu za učešće na OI 2016; biciklizam  - osvajanje bodova za rang listu za učešće na OI 2016; tekvondo - osvajanje bodova za rang listu za učešće na OI 2016; plivanje – ispunjavanje normi za učešće na OI 2016


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 12.06.2015. do 28.06.2015.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Olimpijski komitet Azerbejdžana; Evropski olimpijski komitet
Mesto: Baku (Azerbejdžan)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.baku2015.com/en/
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...