x

Simićeva i Bjelan srpski badminton aduti u Bakuu

Simićeva i Bjelan srpski badminton aduti u Bakuu
Evropska badminton konfederacija (BEC) objavila je konačan spisak učesnika badminton turnira na Prvim evropskim igrama čiji će domaćin od 12. do 28. juna 2015. biti Baku. 

Među po 32 badmintonaca i badmintonki koji su uspeli da se kvalifikuju za nadmatenje u singlovima na ovom velikom takmičenju jesu i dvoje srpskih reprezentativaca – Milica Simić i Igor Bjelan. Njima je tako pripala čast da se nađu u srpskom timu za Azerbejdžan koji će brojati 132 takmičara i takmičarki u 20 sportova. 

Badminton turnir u Bakuu počinje 22, a završava se 28. juna. Svi takmičari u singlovima biće žrebom raspoređeni u osam grupa sa po četiri igrača. Posle takmičenja po grupama, u kojima će svako sa svakim odigrati po jedan meč, prvoplasirani će nastaviti takmičenje od četvrtfinala, po kup sistemu. 

“Na ovakvom događaju svaka pobeda za naše takmičare je zlata vredna. Sve evropske velesile kvalifikovale su svoje takmičare i tražiće šansu da se upišu u istoriju Prvih evropskih igara. Sjajna stvar je što će takmičenje započeti sa mečevima po grupama pa će Milica i Igor imati nekoliko prilika da naprave rezultatska iznenađenja. Ostalo nam je još da neko iz ove vrlo mlade generacije seniora rezultatski zablista pa da zaokružimo sjajan rad i postignuća našeg Saveza. Kada se 2. juna obavi žreb znaćemo tačno za koje igrače ćemo spremati taktička rešenja i nadati se da će to, uz pripreme koje upravo sprovodimo, biti dovoljno da iznenadimo neke favorizovane protivnike. Kao selektor, siguran sam da će u neko skorije vreme neko od naših seniora napraviti taj još mali korak i označiti dolazak srpskog badminton u borbu za najsjajnija odličja na velikim takmičenjima“, kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

Pored takmičenja u singlovima na badminton turniru u Bakuu za medalje će se boriti i po 16 muških, ženskih i mešovitih parova. Inače, na Prvim letnjim igrama, pored badmintona, takmičenja će se održati u još 29 sportova.

Datum: 29.05.2015. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...