Peruničić ugostio generalnog sekretara NOK-a Azerbejdžana

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić primio je u svom kabinetu generalnog sekretara Nacionalnog olimpijskog komiteta Azerbejdžana Agadžana Abijeva sa kojim je razgovarao o prvim Evropskim igrama 2015. čiji je domaćin Azerbejdžan, kao i o unapređenju saradnje u oblasti sporta dve prijateljske države. 

Abijev će, zajedno sa delegacijom iz Azerbejdžana na poziv Društva srpsko-azerbejdžanskog prijateljstva (DSAP), čiji je počasni predsednik učestvovati na 11. Međunarodnoj naučnoj konferenciji Fakulteta za menadžment u sportu, Alfa univerziteta „Menadžment, sport, olimpizam“. 

Peruničić je gostima poželeo dobrodošlicu u Srbiju i upoznao ih sa radom Ministarstva i uspesima srpskih sportista i podsetio na odličnu saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta Azerbejdžana, čiji je rezultat potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti omladinske politike i sporta iz juna 2011. godine, kao i brojne radne posete u okviru kojih je konstatovano da se saradnja u oblasti omladine i sporta odvija na visokom nivou. 

-Naši sportisti su u 2014. godini osvojili 24 svetske medalje, a u ovom momentu 600 sportista iz Srbije boravi u inostranstvu. Ova godina je predolimpijska. Spremamo se da ostvarimo što bolje rezultate na Olimpijskim igrama u Riu de Žaneiru, 2016. godine-  istakao je državni sekretar. 

Abijev, koji je i rektor Nacionalne akademije za fizičku kulturu i sport, predsednik Bokserskog saveza Azerbejdžana i narodni poslanik, uručio je, u znak zahvalnosti državnom sekretaru za sport plaketu Internacionalne bokserske asocijacije (AIBA), kao i knjigu „Moj život u boksu i boks u mom životu“. 

Sastanku su prisustvovali i savetnik ambasade Azerbejdžana u Beogradu Javanšir Majidov, predsednik i zamenik predsednika Društva srpsko-azerbejdžanskog prijateljstva Zoran Sam i Vladan Škorić i član Društva Nenad Stanković. 

Datum: 30.05.2015. Autor: Jelena Galamboš

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...