x

Strelci otputovali u Baku

Strelci otputovali u Baku
Streljačka selekcija Srbije otputovala je u Baku u Azerbejdžan  na prve Evropske igre (12 - 28. jun). Srećko Pejović, sportski direktor SS Srbije je, pred put, istakao:
- Ovo je sjajan tim, svi koji su u njemu nalaze se  među prvih 25 na evropskim rang listama što je, ujedno, još jedna potvrda visokog kvaliteta srpskog streljaštva. Održali smo kratke pripreme u Novom Sadu posle finala Kupa SS Srbije MK oružjem i  forma je odlična.  Radilo se paralelno i vazdušnim oružjem tako da očekujem dobre serije u Bakuu. Stevan Pletikosić je „zakačio“ jak nazeb i bio je posle kupa na poštedi. Cilj su medalje a mislim da će svako odličje biti, za one koji još nisu osvojili olimpijsku vizu i „ulaznica“ za Rio jer je dosta evropskih strelaca već ispunilo kvotu... Otežavajuća okolnost je što se u svakoj disciplini deli samo po jedna viza.

Zorana Arunović poručila je strelci u Bakuu osim za medalje imaju “na nišanu” i olimpijske kvote: 
- Za sada imamo osam olimpijskih viza što pokazuje snagu ovog tima. Imamo mnogo šansi za medalje, a nadam se da ćemo pored odličja  uspeti da osvojimo još kvota za Rio. 

Damir Mikec je rekao da strelcima ne nedostaje motiva, iako je ova sezona veoma naporna: 
-Iza sebe imamo Evropsko prvenstvo i tri Svetska kupa, ali niko nije umoran i dalje smo željni trofeja. Nećemo se zaustaviti na osam olimpijskih viza i očekujem još dobrih rezultata.

U Bakuu će gađati  12 strelaca a imaćemo i dva miks tima. MK puškom obe discipline gađaće Nemanja Mirosavljev i Milenko Sebić, vazdušnom puškom Milutin Stefanović i Stevan Pletikosić. Sa oba oružja, vazdušnom i MK puškom trostav za medalje će se boriti Andrea Arsović i Ivana Maksimović. Zorana Arunović gađaće sa oba pištolja, Jasna Šekarić samo MK pištoljem, a Bobana Veličković samo vazdušnim pištoljem.  Damir Mikec će na vatrenu liniju MK i vazdušnim pištoljem, Dimitrije Grgić samo vazdušnim a Andrija Zlatić samo MK pištoljem.  U miksu vazdušnom puškom gađaće Milutin Stefanović i Andrea Arsović, zlatni sa Prvenstva Evrope u Arnhemu, a pištoljem Bobana Veličković i Dimitrije Grgić. U stručnom timu biće Srećko Pejović, Dragan Donević i Jelena Arunović.

Prva finala su 16. juna. Za medalje i po jednu olimpijsku vizu boriće se muškarci i žene vazdušnom puškom. 

Srbija ima ukupno osam kvota za Rio, četiri puškom i četiri pištoljem. Dve su u Granadi prošle godine na SP osvojile Andrea Arsović (vazdušna puška) i Jasna Šekarić (vazdušni pištolj), a po dve su ove godine na Svetskom kupu u Koreji osvojili Ivana Maksimović (vazdušna puška) i Dimitrije Grgić (vazdušni pištolj), u Fort Beningu Milutin Stefanović (vazdušna puška) i Damir Mikec (MK pištolj) i u Minhenu Stevan Pletikosić (vazdušna puška) i Bobana Veličković (vazdušni pištolj). 

Srpski steci nišaniće olimpijske vize u disciplinama MK puška – trostav i 60 metaka ležeći za muškarce, MK pištoljem za muškarce i žene. Vazdušnom puškom za muškarce i žene Srbija je ispunula bonus od dva strelca u disciplini, kao i vazdušnim pištoljem za žene.

Datum: 12.06.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...