Zimske paraolimpijske igre 2018

12. Zimske paraolimpijske igre održaće se u periodu od 09. do 18. marta 2018. godine, u PyeongChang-u (Južna Koreja), u organizaciji Organizacionog komiteta PyeongChang i Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK).


Zimske paraolimpijske igre predstavljaju, međunarodni, multi-sportski događaj, u okviru koga prilika za takmičenje imaju sportisti sa invaliditetom (slepe osobe, osobe sa amputacijom, osobe sa cereblarnom paralizom, osobe koje imaju problema sa pokretljivošću). Zimske paraolimpijske igre održavaju se svake četiri godine, odmah posle Zimskih Olimpijskih igara. Prve Zimske paraolimpijske igre održane se 1976. godine u "Örnsköldsvik" u Švedskoj.

Ovogodišnje Zimske paraolimpijske igre, održaće se u Olimpijskom selu, u PyeongChang-u, uz učešće oko 550 sportista sa invaliditetom iz 42 zemlje, a u skladu sa pravilima Međunarodnog Paraolimpijskog komiteta.  

KO? 12. Zimske paraolimpijske igre

ŠTA? zimski paraolimpijski sportovi

KAD? od 09. do 18. marta 2018.

GDE? PyeongChang (Južna Koreja)


Programom Zimskih paraolimpijskih igara predviđena je održavanje 80 takmičenja u 6 sportova (alpsko skijanje, biatlon, kros kantri skijanje, karling u invalidskim kolicima, hokej na ledu sa sankama, snovbording). Takođe, programom manifestacije, ceremonija svečanog otvaranja predviđena je za petak, 09.03.2018. godine, dok je ceremonija svečanog zatvaranja predviđena za nedelju, 18.03.2018. godine.

Zanimljivosti:
  • Zvanična maskota 12. Zimskih paraolimpijskih igara je “Bandabi” azijski crni medved.
  • Prodaja ulaznica za 12. Zimske paraolimpijske igre obavljaće se putem sajta https://tickets.pyeongchang2018.com/


Autor: Održavanje: od 09.03.2018. do 18.03.2018.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
Organizacioni komitet
Mesto:
PyeongChang (Južna Koreja)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: https://www.pyeongchang2018.com
Facebook: nije dostupno
Twitter: nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...