Zimske Olimpijske igre 2018

23. Zimske Olimpijske igre održaće se u periodu od 09. do 25. februara 2018. godine, u PyeongChang-u (Južna Koreja), u organizaciji Organizacionog komiteta PyeongChang i Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK).


Zimske Olimpijske igre predstavljaju važan međunarodni sportski događaj koji se održava svake četiri godine. Prve Zimske Olimpijske igre održane su 1924. godine u gradu "Chamonix" u Francuskoj, a prve sportske discipline koje su bile zastupljene na takmičenju su: alpsko skijanje, kros-kantri skijanje, umetničko klizanje, hokej na ledu, nordijska kombinacija, skijaški skokovi i brzo klizanje.

Ovogodišnje Zimske Olimpijske igre, na kojima se očekuje učešće oko 2500 takmičara/ki iz 90 zemalja, održaće se u novo izgrađenom Olimpijskom selu, u PyeongChang-u, u skladu sa pravilima Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK).

Programom Zimskih Olimpijskih igara predviđeno je održavanje 102 takmičenja u 15 zimskih sportskih disciplina (7 zimskih sportova), među kojima su:  alpsko skijanje, biatlon, bob, skijaško trčanje, karling, umetničko klizanje, skijanje slobodnim stilom, hokej na ledu,  "luge", nordijska kombinacija, brzo klizanje na kratkim stazama, “skeleton”, skijaški skokovi, snovbording, brzo klizanje.

Takođe, programom manifestacije, ceremonija svečanog otvaranja predviđena je za 09.02.2018. godine, dok je ceremomija svečanog zatvaranja predviđena za 25.02.2018. godine.

Zanimljivosti:
  • Ovo će biti druge Olimpijske igre, i prve Zimske Olimpijske igre koje se održavaju u Južnoj Koreji, budući da su Letnje Olimpijske igre održane 1988. godine u Seulu.
  • Pyeongchang će biti treći Azijski grad domaćin Zimskih Olimpijskih igara, pored Sapporo-a (1972) i Nagano-a (1998)
  • Zvanične maskote 23. Zimskih Olimpijskih igara su “Soohorang” beli tigar i “Bandabi” Azijski crni medved.
  • Prodaja ulazinica za 23. Zimske Olimpijske igre obavljaće se putem sajta https://tickets.pyeongchang2018.com/

 


Autor: Marko Skorić
Održavanje: od 09.02.2018. do 25.02.2018.

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
Organizacioni komitet
Mesto:
PyeongChang (Južna Koreja)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt:
https://www.pyeongchang2018.com

Facebook:
posetite stranicu
Google+:
nije dostupno
Twitter:
posetite stranicu

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu 2018
+ Zimske paraolimpijske igre 2018
+ Zimski noćni polumaraton 2018
+ Evropsko prvenstvo u rukometu 2018
+ Zimski Beogradski akvatlon 2018

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...