Zimske Olimpijske igre mladih 2016

Druge po redu, Zimske Olimpijske igre mladih održaće se u periodu od 12. do 21. februara 2016. godine, u Lilehameru (Norveška), u organizaciji Olimpijskog komiteta Norveške i Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK).


Zimske Olimpijske igre mladih predstavljaju mešavinu sporta i kulture sa ciljem da pruži podršku mladima u njihovom ličnom i sportskom razvoju. Cilj Zimskih Olimpijskih igara za mlade je da inspiriše mlade generacije širom planete da aktivno učestvuju u sportu, i da žive u skladu sa Olimpijskim vrednostima.

Ovogodišnje Zimske Olimpijske igre mladih, na kojima se očekuje učešeće više od 1000 sportista i više od 60 nacija, održaće se u norveškom gradu Lilehamer (Lillehammer), u skladu sa pravilima Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK)

Programom Zimskih Olimpijskih igara mladih predviđena su takmičenja u 8 sportova, odnosno 70 sportskih disciplina, među kojima su: Biatlon; Bob; Karling; Hokej na ledu; Sankanje; Klizanje; Skijanje; Kombinovani sportovi… Pored toga predviđena su i takmičenja mešovitih timova (različitih polova i/ili iz različitih zemalja) koja će mladim sportistima pružiti priliku da “osete” neke od olimpijskih vrednosti, među kojima su poštovanje i prijateljstvo.


Takođe programom manifestacije, paralelno uz sportska takmičenja, previđeno je održavanje i edukativnih programa i radionica koji će učesnima pružiti mogućnost da povedu diskusiju i

nauče nešto novo o važnosti zdravog života, fer-pleju, borbi protiv dopinga, borbi protiv diskriminacije, važnosti bavljenja sportom, i dr.


Zanimljivosti:
* Lilehamer je bio jedini kandidat za organizaciju II Zimskih YOG, a prethodno je bio već domaćin Zimskih olimpijskih igara 1994. godine.

 
Autor: Marko Skorić Održavanje: od 12.02.2016. do 21.02.2016.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
Olimpijski komitet Norveške; Međunarodni Olimpijski komitet (MOK)
Mesto:
Lilehamer (Norveška)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.lillehammer2016.com/
Facebook: nije dostupno
Twitter: nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...