x

Zlatni tovar doleteo u Beograd

Zlatni tovar doleteo u Beograd
U Beograd su iz Bakua sa prvih Evropskih igara doleteli sve sami šampioni: stigli su osvajači četiri zlatne medalje u streljaštvu Andrea Arosović, Zorana Arunović i najuspešniji učesnik Igara, dvostruki pobednik Damir Mikec, kao i prvakinja  u sambou Ivana Jandrić. 

U ime OKS na konferenciji za medije na Aerodromu „Nikola Tesla“ čestitao im je Nenad Petković, član Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije:
- Došao je najsjajniji deo srpske ekspedicije u Bakuu sa pet zlatnih medalja. Srbija je u bilansu  trofeja trenutno šesta, u visokom društvu evropskih sportskih velesila, sa 13 odličja, od toga osam najsjajnijih a čak četvoro osvajača zlata je na ovoj konfereciji za medije i ja im se zahvaljujem na radosti koju su priredili svim ljubiteljima sporta.  Sport je postao ovih dana zaštitni znak Srbije i glas o uspesima u Bakuu ali i sa drugih meridijana odjekuje svetom...

Andre Arsović je istakla:
- Srećna sam što sam prva osvojila zlatnu medalju vazdušnom puškom u Bakuu, probila sam led i potom je usledio zlatni rafal. Lepo je i što smo bili učesnici prvih Evropskih igara, sve je bilo na visokom nivou i drago mi je što sam učestvovala i u defileu na svečanom otvaranju. U Riju ću ga preskočiti jer je moja disciplina vazdušna puška uvek jutro posle svečanog otvaranja. Ova sezona još nije gotova, čeka nas Evropsko prvenstvo MK oružjem u Mariboru u julu i biće još prilika da se zajedno radujemo.

Trener reprezentacije i Andree Arsović u Partizanu Dragan Donević je istakao:
- Andrea Arsović je gađala dobro, posebno u finalu u veoma jakoj konkurenciji, jer je streljački turnira po učesnicima bio pandan Evropskom šampionatu. Zahvaljujem se  MOS, OKS i SS Srbije na podršci našim programima jer bez toga ne bi bilo ni ovog izuzetnog uspeha po kome ćemo svi pamtiti Evropske igre.

Zorana Arunović je druga stala na na najviši stepenik pobedničkog postolja posle pobede vazdušnim pištoljem:
-  Srećna sam zbog medalje koja je došla u pravom trenutku da me osokoli u sredini sezone koja se nije baš razvijala onako kako sam planirala i dosta je teška. Sada predstoji novi zalet za EŠ u Mariboru gde ću nišaniti i olimpijsku vizu MK pištoljem, koja mi je stalno izmicala...

Jelena Arunović, trener reprezentacije i Zorane Arunović je dodala:
- Pobedila je u jakoj konkurenciji uz odličan rezultat u osnovnom delu koji nam je ranije bio nedostižan. Pod pritiskom je zbog olimpijske vize koju nismo osvojili kada smo planirali  na SP u Granadi prošle godine, ali mislim da će je ova medalja malo opustiti i da će se do kraja sezone pridružiti našim putnicima za Rio...

Damir Mikec je osvojio oba zlata  - vazdušnim i MK pištoljem:
- Medalje su bile na nišanu, ali ni u najluđim snovima nisam očekivao da budu obe zlatne a kada vam je učinak stopostotanm onda je i čaša zadovoljstva prepuna. Na ovom takmičenju sam uspeo da se ne opustim posle pobede vazdušnim pištoljem, što mi se često dešava, i to je neki novi kvalitet, koji je i mene iznenadio. Hvala treneru Goranu Mikecu, psihologu Mariji Srećkov, koja radi i sa Andreom Arsović i profesoru Dušku Iliću, članovima mog stručnog tima. I njihov rad je utkan u ova dva zlatna trofeja.

Sportski direktor SS Srbije Srećko Pejović je u kratkom rezimeu istakao:
- Imali smo sjajan, moćan i dobro pripremljen tim u Bakuu i medalje su bile očekivane, ali ni najveći optimisti nisu mogli da prognoziraju četiri zlata što je izuzetan, istorijski, uspeh.  Dale su nam i novu dozu optimizma pred EŠ u Mariboru, očekujem da nastavimo ovaj zlatni niz. Planirali smo  da u Bakuu osvojimo još neku olimpijsku vizu, ali su nam izmakle,  vremenski uslovi na strelištu za MK oružje nisu bili dobri, ali se nadam da ćemo spisaka putnika za Rio uvećati već u Mariboru.

Ivana Jandrić takmičarka u sambou istakla je da je očekivala medalju ali da se nije nadala zlatu:
- Nedavno sam osvojila evropsku titulu i dobro pripremljena otišla sam u Baku. To je dalo i vrhunski rezultat. Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam na ovoj konferenciji za medije u društvu strelaca koji su osvojili četiri zlatna trofeja.

Njen trener Veselin Novaković je naglasio da je konkurencija bila jaka i najavio da će se sambo boriti da od 2020. uđe u olimpijsku porodicu. Iz Bakua su se vratili i streličari, selektor Miljko Čolović i takmičar Dragan Svilanović.

Marija Milovanović, koordinator za odnose sa javnošću OKS se zahvalila Aerodromu „Nikola Tesla“ koji je ustupio salu za konferencije za medije i hotelu „Moskva“ koji je daravao tortu da okrepi umorne šampione i reprezentativce iz Bakua.

Datum: 24.06.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...