Siniša Mali: Velika podrška grada Beograda Beogradskom maratonu

Beogradski maraton je jedna od manifestacija po kojoj se prepoznaje Beograd, ne samo u ovom delu Evrope već i u svetu. Zbog toga je dobro što su pripreme za 29. Beogradski maraton, koji će se održati 16.04.2016. godine, počele ranije nego ikad. Zbog toga već sada imamo više od 2.000 prijavljenih učesnika iz 34 zemlje i zbog toga će prošlogodišnji rekord po broju učesnika biti oboren. Takođe, za nas je posebno važno što ćemo na ovogodišnjem maratonu dobiti milionitog učesnika. Za njega smo pripremili srebrni pehar, jer hoćemo da pokažemo da nam je taj jubilej važan – rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Milioniti učesnik dobiće se zbrajanjem svih dosadašnjih učesnika maratonskih i polumaratonskih trka, u trkama zadovoljstva na pet kilometara i u Dečijim maratonima.


– Ove godine, osnivanjem Kluba osoba sa invaliditetom, omogućićemo njihovo još masovnije učešće na Beogradskom maratonu, u Trci zadovoljstva ponovo će moći da trče i Beograđani sa svojim kućnim ljubimcima, a veliku pažnju poklonićemo i Dečijem maratonu – sve u cilju da sledeći, 30. Beogradski maraton 2017. bude dostojan tog jubileja. On će biti i malo drugačiji. Videćemo koliko će Beograd moći da izdvoji novca da pojačamo nagradni fond jer i to doprinosi povećanju prihoda od turizma u maratonskim danima. Prošlogodišnji maraton doneo je prihod Gradu Beogradu od 10.000.000 evra, kroz promociju i PR, boravak gostiju u hotelima i njihovu vanpansionsku potrošnju. Ovogodišnji će biti održan posle Evropskog prvenstva u vaterpolu i Evropskog prvenstva u futsalu, čiji ćemo domaćini biti u februaru Time ostvarujemo plan da Beograd što češće, ako može svakog meseca, bude prestonica sporta – rekao je Siniša Mali dodajući da će uspehu ovogodišnjeg Beogradskog maratona sigurno doprineti i zajednički nastup grada Beograda i Beogradskog maratona na prošlogodišnjem maratonskom Expo-u u Njujorku. Tokom ove godine očekujemo da na još više ovakvih skupova zajedno promovišemo Beogradski maraton, Beograd i Srbiju.


Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić posebno se zahvalio gradonačelniku Siniši Malom na sveobuhvatnoj i sistemskoj podršci Grada Beograda i istakao da je zahvaljujući aktuelnoj gradskoj upravi prvi put moglo ovako rano da se krene u pripreme ove manifestacije i da se taj recept za uspeh uspešno primenjuje i u Njujorku, Londonu, Tokiju, Bostonu, Atini, Istanbulu...

– Organizacijom Beogradskog maratona naš glavni grad dokazuje da može da bude uspešan organizator ovakvih kompleksnih događaja, a mi ćemo se i ubuduće truditi da ih dodatno unapređujemo. Prvi korak učinićemo prema Evropskoj atletici. Prošlogodišnji Beogradski maraton je kao prvi događaj ovog tipa i kao prvi u Evropi dobio sertifikat za kvalitet i bezbednost i ove godine uputićemo dodatni zahtev za pet zvezdica, što je najviši mogući rang, koji mi svakako zaslužujemo. Zatim, konkurisaćemo kod Svetske atletske federacije za dobijanje jedne od tri značke – bronzane, srebrne ili zlatne. Uvereni smo da možemo da dobijemo zlatnu, možda ne u prvoj godini, ali, svakako, veoma brzo. Takođe, kandidovaćemo se za organizaciju sledećeg Kongresa Udruženja organizatora maratona i uličnih trka (AIMS) koji ima više od 400 članova iz 130 zemalja i tako dodatno dobrineti beogradskom turizmu – rekao je Nikolić.


Direktor Beogradskog maratona rekao je i da je ova manifestacija i istoimeno preduzeće koje ga organizuje, u prošlosti imalo dosta problema s nekim prethodnim gradskim upravama i pojedinim poslovnim partnerima i da su zbog toga bili u teškoj situaciji:

– Nismo s tim hteli da zamaramo Beograđane, uspeli smo da prebrodimo probleme i da zajedno sa ovom gradskom upravom, gradskim sekratijatima, javnim komunalnim preduzećima i službama - dalje razvijamo Beogradski maraton. Nadamo se da će kulminacija tih napora biti na 30. Beogradskom maratonu 2017. za koji pripremamo i nove projekte, a jedan od njih biće prava svetska senzacija. Nadamo se da ćemo uspeti i da ga ostvarimo, naravno uz podršku grada Beograda i odgovarajućih institucija - o čemu ćemo uskoro obavestiti i domaću i svetsku javnost.


Datum: 13.01.2016.
Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Beogradski maraton 2016

POVEZANE VESTI...
+ Šetnja odgovornih vlasnika pasa na 2...
+ Počeo sa radom Prijavni centar 29. B...
+ Andreja Mladenović: Beograd spreman...
+ Maratonske priče: Malim koracima do...
+ Potpisan sporazum o saradnji između...
+ Predstavljen Beogradski maraton na Sa...
+ Prvenstva Srbije u štafetnom polumar...
+ Sajt Beogradskog maratona među 50 na...
+ Maksimalna zdravstvena zaštita na Be...
+ Već prijavljeno preko 2500 učesnika...
+ U susret 29. Beogradskom maratonu
+ Beogradski maraton predstavljen na 1....
+ Beogradski maraton promoviše Beograd...
+ Počelo prijavljivanje za 29. Beogra...
+ Beogradski Maraton - prvi sertifikova...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...
+ Beogradski maraton 2011
+ Beogradski maraton 2012
+ Beogradski maraton 2013
+ Beogradski maraton 2014
+ Beogradski maraton 2016
+ Beogradski SuisseGas maraton 2015

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...