x

Andreja Mladenović: Beograd spreman za 29. Beogradski maraton

Andreja Mladenović: Beograd spreman za 29. Beogradski maraton

U Skupštini grada Beograda održana je još jedna u nizu konferencija za medije kojom je kao domaćin predsedavao zamenik gradonačelnika Beograda g. Andreja Mladenović.


Tom prilikom predstavljena je jedna od najvećih novina na 29. Beogradskom maratonu - zvanična mobilna aplikacija Beogradskog maratona koju je izradila kompanija enjoy.ing, tehnološki partner Beogradskog maratona.


Svoje aktivnosti i način saradnje na 29. Beogradskom maratonu izložila je predstavnica Belhospisa.


Najnovije informacije u vezi sa 29. Beogradskim maratonom dao je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona


“Uzbuđenje je sve veće što smo bliži startu. Ovo izdanje prevazići će kvalitetom sva prethodna. Posle svakog izdanja ljudi iz „Beogradskog maratona“ samouvereno bi najavljivali - „Sledeći put biće još bolje“.Neki put je bilo teško poverovati da će moći da ispune obećanje, ali to se zaista uvek događalo: po masovnosti, kvalitetu trka, programskim aktivnostima… Čak se napreduje i posle rekordne 2015 godine, a izvesno je da će biti još uspešnije 2017. na 30. jubilarnom izdanju” - naveo je Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika.


Mladenović je ukazao da će se i ovoga puta u realizaciji 29. Beogradskog maratona Grad Beograd angažovati sa svojim potencijalima: javnim preduzećima, sekretarijatima, službama...


“Nijedan sport, nijedan događaj u kontinuitetu, nije doveo u naš glavni grad toliko asova, svetskih rekordera, olimpijskih pobednika, planetarnih šampiona kao Beogradski maraton. Ove godine, kao promoter dolazi Havijer Sotomajor, svetski rekorder u skoku u vis. Beogradski maraton je biser Beograda koji skreće pažnju na Srbiju i to na najpozitivniji način. I ovo nije samo sportska manifestacija” - ukazao je Mladenović.


“Prevazišao je to turističkim, humanitarnim i drugim aspektima. Imaćemo osam humanitarnih kampanja u sklopu maratona, pa tri trke 16. aprila: od one na 5.000 metara, preko polumaratona do maratona i rekorde po broju učesnika u polumaratonu i maratonu uključujući i rekordan broj stranaca iz oko 60 zemalja sveta. Nedelja trčanja će početi već u subotu Dečjim maratonom u Zoološkom vrtu na Kalemegdanu, koji već imitiraju mnogi na drugim meridijanima. Ovo je tako ne samo beogradski, već i državni i svetski događaj.” - zaključio je Mladenović.


Dejan Nikolić se zahvalio gospodinu Mladenoviću na lepim rečima i istakao da u Beogradskom maratonu ne bi bili tako samouvereni i optimistično najavljivali svaki put još bolji događaj, da nemaju takvu podršku Grada Beograda i drugih partnera sa kojima već godinama sarađujemo ali i onih novih koji se pridružuju ovoj manifestaciji.


Nikolić se takođe zahvalio kompaniji enjoy.ing na izuzetno značajnom doprinosu ovogodišnjoj manifestaciji, ali i zadovoljstvo da će se ta saradnja nastaviti i za 30. jubilarno izdanje 2017. godine kada bi saradnja i aplikacija trebali da budu podignuti na još viši nivo.


“Sada smo postali brži, efikasniji i ušli smo u bliskiji kontakt sa učesnicima na našem događaju.” - dopunio je Nikolić


Nikolić je istakao da je Beogradskom maratonu izuzetno veliko zadovoljstvo da je nastavljena saradnja sa Belhospisom i da, sem velikog broja trkača koji se za Beogradski maraton prijavljuje kao deo Belhospice tima, Beogradski maraton ima mogućnost da Belhospisu doprinese i na druge načine.


Ljiljana Parpura Đorđević i Sanel Jovanović su u ime IT kompanije enjoy.ing, tehnološkog partnera 29. Beogradskog maratona, kojoj je sedište u Švajcarskoj, a jedno od predstavništava u Beogradu, najavili početak saradnje sa Beogradskim maratonom, kao i mobilnu aplikaciju Beogradskog maratona koju je enjoy.ing izradio.


Gospođa Parpura Đorđević je predstavila svoju kompaniju i u duhu njihovog imena na engleskom jeziku iskazala zadovoljstvo što će uživajući sarađivati sa Beogradskim maratonom.


“Naših 18 kolega se poslednja dva meseca bavilo kreiranjem aplikacije, a njih 30 će trčati na raznim deonicama Beogradskog maratona i to je deo našeg doprinosa ovoj manifestaciji” - izjavila je gospođa Parpura Đorđević.


Sanel Jovanović, IT direktor enjoy.ing izvršio je kratku prezentaciju aplikacije i predstavio njene funkcionalnosti i ukazao na njen značaj za buduće korisnike, pogotovu učesnike Beogradskog maratona. Takođe je izjavio da je ovo bio način da se Beogradski maraton i kroz ovaj oblik predstavi trkačkom svetu.


Gospodin Jovanović je objavio da je aplikaciju već moguće preuzeti na sajtu Beogradskog maratona, Google play platformi za korisnike Androida, a uskoro se očekuje da aplikacija bude postavljena i na App store za korisnike Apple uređaja.


Ivana Todorović se u ime humanitarne organizacije „Belhospis“ zahvalila Beogradskom maratonu na petogodišnjoj uspešnoj saradnji i najavila nastavak borbe za prvi stacionar. Todorovićeva je napomenula da Belhospice pruža kvalitetno palijativno zbrinjavanje neizlečivih onkoloških bolesnika u Srbiji u skladu sa definicijom Svetske zdravstvene organizacije i preporukama Saveta ministara Evrope. Belhopsice će ove godine imati oko 700 učesnika u svim trkama Beogradskog maratona i zajedno sa Beogradskim maratonom je organizovao pejsmejkere koji će davati ujednačen ritam trkačima u polumaratonu i maratonu u skladu sa njihovim očekivanim rezultatima.


Ovogodišnji 29. Beogradski maraton biće održan u subotu 16.04.2016.

Datum: 06.04.2016. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...