x

Šetnja odgovornih vlasnika pasa na 29. Beogradskom maratonu

Šetnja odgovornih vlasnika pasa na 29. Beogradskom maratonu

Veliko nam je zadovoljstvo da zajedno sa trgovinskim lancem IDEA pozovemo odgovorne vlasnike pasa da učestvujuju na 29. Beogradskom maratonu koji i ove godine, u okviru “Coca Cola” Trke zadovoljstva, organizuje Šetnju odgovornih vlasnika pasa.


Uslovi za učešće u Šetnji jesu da psi budu čipovani i vakcinisani protiv besnila, da budu socijalizovani i navikli na druženje sa drugim psima, da se vode na povocu, da imaju korpu ako spadaju u kategoriju pasa za koju postoji ta zakonska obaveza i da vlasnici ponesu higijenske kesice i vodu za pse. Nije dozvoljeno učešće kujicama u teranju. Ovlašćeni veterinari JKP “Veterina Beograd” pre početka Šetnje proveriće čipove i pasoše svih pasa učesnika.


Šetnja će se održati u subotu, 16. aprila, sa početkom u 10.15 časova, a vlasnici pasa će se prijavljivati za učešće na startnoj poziciji Šetnje na parkingu ispred Narodne Skupštine (ugao Trga Nikole Pašića i Vlajkovićeve) od 8 sati ujutro. Prijavni formulari za učešće na ovoj šetnji moći će da se preuzmu već od srede 13. aprila, pa sve do subote 16. aprila i to u tri IDEA prodavnice, koje se nalaze na adresama Bulevar Kralja Aleksandra 44, Čuburskoj  11 i Makenzijevoj 81.


IDEA trgovinski lanac je na svom štandu za sve učesnike ove akcije pripremila i poklone. Potrebno je da vlasnici pasa dođu s prijavom na start, gde će biti postavljen IDEA štand i tu preuzimaju učesnički broj za sebe i ljubimca, kao i majicu u kojoj će šetati. Na cilju (na Terazijama) čekaće ih, takođe na IDEA štandu, poklon paketi Buddy hrane za pse, medalje za sve učesnike i Photo Booth za slikanje s ljubimcem.


Volonteri i partneri Beogradskog maratona u Šetnji odgovornih vlasnika pasa su aktivisti organizacija civilnog društva (Kinološka akademija, Feniks, Ekolibrijum, Ljubimci, Zoovita, Link plus), studenti veterinarske medicine i doktori veterinarske medicine koji će učesnicima na licu mesta davati sve potrebne informacije i uputstva.


Ova pet friendly manifestacija ima za cilj promovisanje odgovornog i humanog odnosa prema životinjama. Pozivamo vas i da donirate hranu za napuštene pse i mačke koju ćete moći da predate volonterima na startnoj poziciji Šetnje odgovornih vlasnika.


Datum: 13.04.2016. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...