x

Već prijavljeno preko 2500 učesnika iz 42 zemlje sveta

Već prijavljeno preko 2500 učesnika iz 42 zemlje sveta

Prijavljivanje za 29. Beogradski maraton elektronskim putem počelo je tačno 6 meseci pre datuma održavanja ovogodišnjeg Beogradskog maratona, što je najranije do sada.

Svakim danom povećava se broj prijavljenih učesnika iz zemlje i inostranstva za 29. Beogradski maraton koji će biti održan 16.04.2016. godine - izjavio je u intervjuu za Distans raning (Distance Running), časopis koji zajednički izdaju AIMS (Svetsko udruženje maratona i uličnih trka) i IAAF (Svetska asocijacija atletskih federacija) Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.


„Interesovanje za ovogodišnji 29. Beogradski maraton prevazilazi sva naša očekivanja i svakim danom se prijavljuje sve veći broj učesnika iz zemlje i inostranstva. Do sada je prijavljeno preko 2500 učesnika za maraton i polumaraton iz 42 zemlje sveta sa svih kontinenata. Posebno nas raduje činjenica da je u domaćim okvirima trčanje postalo popularno i da mu se posvećuje sve više naših građana pogotovu mladih i pripadnica ženske populacije, gde i vidimo najveći i stalni trend porasta po broju učesnika u poslednjih nekoliko godina, ali takođe vidimo i najveći potencijal u razvoju trkačkog pokreta u Srbiji.“ - napomenuo je Nikolić.


„Naša želja i naša misija, kao organizatora Beogradskog maratona, je da trčanje, kao pokret zdravlja i odgovornog odnosa prema pojedincu i društvu u celini, postane svakodnevni vid rekreativne aktivnosti u što širim kategorijama stanovništva u Beogradu i Srbiji. Takav trend je prisutan i u regionalnom okruženju odakle nam se za učešće na Beogradskom maratonu prijavljuje sve veći broj takmičara. - istakao je Dejan Nikolić“


„Takođe, izuzetno je važna i činjenica da sve veći broj stranih samoplatežnih učesnika, pojedinačno i u organizovanim grupama, prijavljuje svoje učešće iz zemalja kao što su Velika Britanija, Italija, Poljska, Turska, Grčka, Rusija, Češka, Španija, Švedska, Nemačka, Norveška, Holandija, Austrija, ali i iz drugih udaljenih zemalja kao što su Kina, SAD, Brazil, Indija, Meksiko, Nepal, Južna Afrika...“ - pojasnio je Nikolić.


„Verujemo da će se taj trend nastaviti u dužem vremenskom periodu i da možemo da se približimo i broju od 10 000 učesnika u maratonu i polumaratonu, možda već na jubilarnom 30. Beogradskom maratonu u 2017. godini, kada će u potpunosti zaživeti i zajednički projekat Grada Beograda, Turističke organizacije Beograda, Turističke organizacije Srbije i Beogradskog maratona - „Dugoročna poslovno turistička strategija razvoja Beogradskog maratona“. Taj projekat za cilj ima stalnu promociju Beograda kao turističke destinacije i Beogradskog maratona kao vrhunskog sportsko-turističkog događaja i povećanje turističkog prometa u Beogradu i Srbiji. Takođe, ove godine, očekujemo i tradicionalno veliki broj od oko 20 000 učesnika u Coca Cola Trci zadovoljstva“ - zaključio je Nikolić svoj intervju za časopis Distans raning.


Prošlogodišnji 28. Beogradski maraton imao je rekordan broj od 4500 učesnika u polumaratonu i maratonu iz 54 zemlje sveta.


Prijavljivanje za ovogodišnji 29. Beogradski maraton se vrši putem interneta na www.bgdmarathon.org
Datum: 29.01.2016. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...