Već prijavljeno preko 2500 učesnika iz 42 zemlje sveta

Prijavljivanje za 29. Beogradski maraton elektronskim putem počelo je tačno 6 meseci pre datuma održavanja ovogodišnjeg Beogradskog maratona, što je najranije do sada.

Svakim danom povećava se broj prijavljenih učesnika iz zemlje i inostranstva za 29. Beogradski maraton koji će biti održan 16.04.2016. godine - izjavio je u intervjuu za Distans raning (Distance Running), časopis koji zajednički izdaju AIMS (Svetsko udruženje maratona i uličnih trka) i IAAF (Svetska asocijacija atletskih federacija) Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.


„Interesovanje za ovogodišnji 29. Beogradski maraton prevazilazi sva naša očekivanja i svakim danom se prijavljuje sve veći broj učesnika iz zemlje i inostranstva. Do sada je prijavljeno preko 2500 učesnika za maraton i polumaraton iz 42 zemlje sveta sa svih kontinenata. Posebno nas raduje činjenica da je u domaćim okvirima trčanje postalo popularno i da mu se posvećuje sve više naših građana pogotovu mladih i pripadnica ženske populacije, gde i vidimo najveći i stalni trend porasta po broju učesnika u poslednjih nekoliko godina, ali takođe vidimo i najveći potencijal u razvoju trkačkog pokreta u Srbiji.“ - napomenuo je Nikolić.


„Naša želja i naša misija, kao organizatora Beogradskog maratona, je da trčanje, kao pokret zdravlja i odgovornog odnosa prema pojedincu i društvu u celini, postane svakodnevni vid rekreativne aktivnosti u što širim kategorijama stanovništva u Beogradu i Srbiji. Takav trend je prisutan i u regionalnom okruženju odakle nam se za učešće na Beogradskom maratonu prijavljuje sve veći broj takmičara. - istakao je Dejan Nikolić“


„Takođe, izuzetno je važna i činjenica da sve veći broj stranih samoplatežnih učesnika, pojedinačno i u organizovanim grupama, prijavljuje svoje učešće iz zemalja kao što su Velika Britanija, Italija, Poljska, Turska, Grčka, Rusija, Češka, Španija, Švedska, Nemačka, Norveška, Holandija, Austrija, ali i iz drugih udaljenih zemalja kao što su Kina, SAD, Brazil, Indija, Meksiko, Nepal, Južna Afrika...“ - pojasnio je Nikolić.


„Verujemo da će se taj trend nastaviti u dužem vremenskom periodu i da možemo da se približimo i broju od 10 000 učesnika u maratonu i polumaratonu, možda već na jubilarnom 30. Beogradskom maratonu u 2017. godini, kada će u potpunosti zaživeti i zajednički projekat Grada Beograda, Turističke organizacije Beograda, Turističke organizacije Srbije i Beogradskog maratona - „Dugoročna poslovno turistička strategija razvoja Beogradskog maratona“. Taj projekat za cilj ima stalnu promociju Beograda kao turističke destinacije i Beogradskog maratona kao vrhunskog sportsko-turističkog događaja i povećanje turističkog prometa u Beogradu i Srbiji. Takođe, ove godine, očekujemo i tradicionalno veliki broj od oko 20 000 učesnika u Coca Cola Trci zadovoljstva“ - zaključio je Nikolić svoj intervju za časopis Distans raning.


Prošlogodišnji 28. Beogradski maraton imao je rekordan broj od 4500 učesnika u polumaratonu i maratonu iz 54 zemlje sveta.


Prijavljivanje za ovogodišnji 29. Beogradski maraton se vrši putem interneta na www.bgdmarathon.org
Datum: 29.01.2016. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...