x

U susret 29. Beogradskom maratonu

U susret 29. Beogradskom maratonu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da su pripreme za 29. Beogradski maraton, koji će biti održan 16. aprila 2016. godine, ušle u završnu fazu, u poslednjih 99 dana do samog događaja. 


- Beogradski maraton je najznačajniji tradicionalni međunarodni sportski događaj u Beogradu i jedan od najboljih brendova glavnog grada. Grad Beograd podržava održavanje ove manifestacije kroz učešće svojih sekretarijata, javnih komunalnih preduzeća i službi – rekao je Mali i naglasio da je ove godine saradnja Grada Beograda i Beogradskog maratona proširena kroz zajednički projekat „Dugoročna poslovno-turistička strategija razvoja Beogradskog maratona“.

 

On je naglasio da se ove godine očekuje novi rekord po broju učesnika, s obzirom na to da je već prijavljen rekordan broj njih.

 

- Elektronsko prijavljivanje za 29. Beogradski maraton počelo je najranije do sada, tačno šest meseci pre ovogodišnjeg događaja i do sada je već prijavljen rekordan broj od preko 2.000 učesnika iz 34 zemlje sveta. Očekujemo da i ove godine postignemo novi rekord po broju učesnika u odnosu na prošlu, takođe rekordnu godinu, kada je u polumaratonu i maratonu učestvovalo  preko 4.500 takmičara. Među njima je bilo i 1.600 učesnika i gostiju iz 56 zemalja sveta. U trci zadovoljstva bilo je gotovo 20.000 rekreativaca.  Tom prilikom je ostvaren i rekordan turistički promet – istakao je gradonačelnik i dodao da se očekuje da ovo bude najbolje organizovan Beogradski maraton do sada.

 

- Osim što očekujemo brojne rekorde, radimo na tome i da 29. Beogradski maraton bude najbolje organizovan do sada. Očekujemo i da kroz cilj ovogodišnjeg maratona prođe milioniti učesnik u dosadašnjoj istoriji Beogradskih maratona, uključujući sve učesnike dosadašnjih Dečijih maratona, Trke zadovoljstva, polumaratona i maratona. To je značajan doprinos Beogradskog maratona zdravstvenoj i društvenoj aktivaciji kompletnog stanovništva svih uzrasnih kategorija - napomenuo je Siniša Mali.

 

On je rekao i da  Beograd već neko vreme ohrabruje i podržava organizatore sportskih, kulturnih, zabavnih i drugih događaja jer se, između ostalog, na taj način privlači sve veći broj domaćih i stranih turista u grad.

 

- Poslednji, vrlo pozitivan primer, je upravo završena proslava  Nove godine u Beogradu koja je trajala četiri dana i koja će, uz mala ulaganja, obezbediti prihod Gradu od oko 20 miliona EUR – zaključio je gradonačelnik Beograda.



Prijavljivanje za ovogodišnji 29. Beogradski maraton se vrši putem interneta na www.bgdmarathon.org

Datum: 10.01.2016. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...