U susret 29. Beogradskom maratonu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da su pripreme za 29. Beogradski maraton, koji će biti održan 16. aprila 2016. godine, ušle u završnu fazu, u poslednjih 99 dana do samog događaja. 


- Beogradski maraton je najznačajniji tradicionalni međunarodni sportski događaj u Beogradu i jedan od najboljih brendova glavnog grada. Grad Beograd podržava održavanje ove manifestacije kroz učešće svojih sekretarijata, javnih komunalnih preduzeća i službi – rekao je Mali i naglasio da je ove godine saradnja Grada Beograda i Beogradskog maratona proširena kroz zajednički projekat „Dugoročna poslovno-turistička strategija razvoja Beogradskog maratona“.

 

On je naglasio da se ove godine očekuje novi rekord po broju učesnika, s obzirom na to da je već prijavljen rekordan broj njih.

 

- Elektronsko prijavljivanje za 29. Beogradski maraton počelo je najranije do sada, tačno šest meseci pre ovogodišnjeg događaja i do sada je već prijavljen rekordan broj od preko 2.000 učesnika iz 34 zemlje sveta. Očekujemo da i ove godine postignemo novi rekord po broju učesnika u odnosu na prošlu, takođe rekordnu godinu, kada je u polumaratonu i maratonu učestvovalo  preko 4.500 takmičara. Među njima je bilo i 1.600 učesnika i gostiju iz 56 zemalja sveta. U trci zadovoljstva bilo je gotovo 20.000 rekreativaca.  Tom prilikom je ostvaren i rekordan turistički promet – istakao je gradonačelnik i dodao da se očekuje da ovo bude najbolje organizovan Beogradski maraton do sada.

 

- Osim što očekujemo brojne rekorde, radimo na tome i da 29. Beogradski maraton bude najbolje organizovan do sada. Očekujemo i da kroz cilj ovogodišnjeg maratona prođe milioniti učesnik u dosadašnjoj istoriji Beogradskih maratona, uključujući sve učesnike dosadašnjih Dečijih maratona, Trke zadovoljstva, polumaratona i maratona. To je značajan doprinos Beogradskog maratona zdravstvenoj i društvenoj aktivaciji kompletnog stanovništva svih uzrasnih kategorija - napomenuo je Siniša Mali.

 

On je rekao i da  Beograd već neko vreme ohrabruje i podržava organizatore sportskih, kulturnih, zabavnih i drugih događaja jer se, između ostalog, na taj način privlači sve veći broj domaćih i stranih turista u grad.

 

- Poslednji, vrlo pozitivan primer, je upravo završena proslava  Nove godine u Beogradu koja je trajala četiri dana i koja će, uz mala ulaganja, obezbediti prihod Gradu od oko 20 miliona EUR – zaključio je gradonačelnik Beograda.Prijavljivanje za ovogodišnji 29. Beogradski maraton se vrši putem interneta na www.bgdmarathon.org

Datum: 10.01.2016. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...